Konfektkake, sjokoladebombe og lithcisorbet

Konfektkake, sjokoladebombe og lithcisorbet

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Kaken settes sammen av en kjeksbunn, sjokoladeganache, pasjonsfruktkrem og kirsebærgelé.

Kjeksbunnen lages ved å smuldre 2 Gjende-kjeks og blande dette med 4 ss smeltet usaltet smør. Bland dette sammen og trykk ut i en form. Settes kjølig i en time. 

Sjokoladeganache:
Kok opp fløte med 1 vaniljestang og rør sjokolade i forsiktig. Bruk en slikkepott, ikke visp, det er for å unngå å få luftbobler i sjokoladen. Ha over kjeksbunnen og smør forsiktig utover. Settes kjølig i 2 timer.
Pasjonsfruktkrem:
Bland maisenna, eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp fløte, pasjonsfruktcoulis og vaniljestang. Ha i smeltet gelatinplater.
 
Hell litt av den varme fløteblandingen over i eggeblandingen for å temperere eggene. Ha så over resten av fløteblandingen og varm forsiktig opp under stadig omrøring. Smeten skal tykne, men den skal ikke koke, da den da vil skille seg. Så snart smeten tykner skal den hurtigst mulg avkjøles over isbad for å stoppe kokeprosessen.

Hell pasjonsfruktkremen over sjokoladen og sett tilbake på kjøl.

Kirsebærgelé:
Kok opp coulisen og ha i de smeltede gelatinplatene. Avkjøl og ha over pasjonsfruktkremen. Kaken må stå et døgn før den skjæres i.
Sjokoladebombe:
Pensle innsiden av formen du vil bruke til å lage konfekt med utemperert, smeltet sjokolade to ganger.
Sjokoladefyll:
Kok opp fløte, espresso, sukker, glukose og vaniljestang. Ha væsken over sjokoladen slik at den smelter. Rør med slikkepott for å unngå bobler. Ha over i sprøytepose og fyll den sjokoladesmurte formen. La stå i 24 timer og legg deretter på et sjokoladelokk. Når konfektene tas ut av formen, skjæres de til med en varm kniv.
Lithcisorbet:
Ha lichi, sukkerlake og limejuicen i en foodprosessor. Kjør til glatt konsistens, sil over i en fryseform og frys laken i et døgn.
 
La isen tine litt før du begynner å arbeide med den. Ha isen i en hurtigmikser sammen med stivpisket eggehvite, kjør til ny glatt konsisten. Frys smeten igjen - klar til servering.

Sendt inn av 4 Roser, Harstad

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen