Kylling kokt i øl

Ingredienser
1 stor kylling
100 g rå chorizopølse eller bacon
2 stk store gulrøtter
1 løk
2 hvitløkbåter
20 små sjampinjonger
10 sjalottløk eller flatløk
1 dl olivenolje
1 flaske mørkt øl (0,35 l)
2 ½ dl kyllingbuljong
1 laurbærblad
1 kvast timian
1 ss hakket persille
Salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Rens kyllingen og del den opp i passe serveringstykker.
Krydre kyllingbitene og fres dem gyldenbrune i panne.

2. Kutt opp chorizopølsen eller baconet i terninger. Gjør det samme med gul løk, gulrot, sjampinjong og hvitløk. Rens skallet av sjalottløk, flatløk eller annen små løk.

Varm olje i en tykkbunnet kjele og ha i hakket gul løk, hvitløk og chorizopølsebitene. La dette frese litt i gryten før soppen legges i. Rør rundt, slik at soppen avgir fuktighet og tar til seg smak.

3. Legg i kyllingbitene, småløk og hell over øl. Bruk mørkt øl som eksport eller lignende.

Ha i laurbærblad, timian og kok opp. Reduser varmen og kyllinggryten småkoke på svak varme i 50-60 minutter til kyllingkjøttet er mørt.

Vil du ha litt tykkere kraft, kan du røre ut en spiseskje maizenamel i litt vann og tykne kraften med dette. Smak til med salt og pepper og dryss over finhakket persille før servering.

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her