Lammecarre

Ingredienser
* 1 ½ kg lammecarré
* salt og pepper
* 3 ts frisk rosmarin
* 2 ss olje til steking
* Ovnsbakte grønnsaker:
* 5 stk. jordskokk
* 1 stk. fennikel
* 2 stk. rødløk
* 6 stk. middels store potet
* 1 stk. rød paprika
* 1 stk. gul paprika
* 1 stk. grønn squash
* 1 stk. hvitløk
* 3 ts provencekrydder
* 2 ts salt
* 1 stk. rød chili
* 2 ½ dl grønnsakbuljong (utblandet)
* 4 ss olivenolje
* 200 g aspargesbønner
* 12 stk. små plommetomat







Skjær carreen mellom beina og server den med de gode grønnsakene og kokte poteter. Sjyen fra grønnsakene er tilstrekkelig som saus.

Fremgangsmåte

Lammecarré selges ofte ferdig krydret. Ellers gni den inn med salt, pepper og rosmarin. Brun carreen pent på alle sider i olje. Ta den opp og la den hvile.
Rens alle grønnsakene. Små gulrøtter kan være hele. Bruker du store, må de skjæres i skiver. Skrell jordskokkene og skjær dem i skiver. Del fennikel i fire fra topp til rot og skjær den så i strimler. Skjær løken i tynne båter. Små poteter skal være hele, store deles i to. Skjær paprikaene i strimler, squash i skiver. Plukk hvitløkbåtene fra hverandre og fjern det tørre skallet. Båtene skal være hele, Rens chilien for frø og hinner og finhakk fruktkjøttet.

Bland alle grønnsakene i en ildfast form. Dryss på salt, pepper, chili og provencekrydder, grønnsaksbuljong og olje og bland alt godt.

Bak grønnsakene midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 225°C.

Skru varmen ned til 180°C. Del aspargesbønnene i to og legg dem i fatet sammen med hele tomater. Legg lammecarreen oppå grønnsakene og stek det hele videre i ca. 15 minutter, til kjøttet er rosa og grønnsakene møre.

Skjær carreen mellom beina og server den med de gode grønnsakene og kokte poteter. Sjyen fra grønnsakene er tilstrekkelig som saus.




Fremgangsmåte:
I ovn ved 225°C i ca. 30 minutter + 180°C i ca. 15 minutter.

Sendt inn av May Solberg

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her