Lapskaus

Ingredienser
1-1½ kg høyrygg, bibringe, bryst eller bog med ben
1 kålrot skåret i store terninger
½ kg gulrøtter i skiver
½ kg poteter i terninger
3 ss hvetemel
2-3 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet fritt for ben og skjær det opp i 4-5 cm store terninger. Skjær vekk det meste av fettet. Bland salt og pepper i hvetemelet og vend kjøttet i dette, så de dekkes med en tynn hinne.
Brun 2 ss smør i stekegryten over sterk varme. Ha kjøttbitene i og brun dem godt op alle kanter i 5-10 min.
Skru varmen helt ned. Hell på så mye vann at det knapt dekker kjøttet. Legg på lokk og la gryten surre til kjøttet er mørt.
Ha 1 ss smør i en liten gryte. Når det er brunt, has terninger av kålrot, skiver av gulrot og terninger av poteter i. Rør om til grønnsakene har fått farge og stekeskorpe. Hell dem så over i kjøttgryten og la dem surre med i 15-20 min.
Kjenn med en gaffel eller prøvenål om kjøttet er mørt og grønnsakene er kokt. Smak om sausen trenger mer salt og pepper.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen
Dagens rett

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her