Lapskaus

Ingredienser
1-1½ kg høyrygg, bibringe, bryst eller bog med ben
1 kålrot skåret i store terninger
½ kg gulrøtter i skiver
½ kg poteter i terninger
3 ss hvetemel
2-3 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet fritt for ben og skjær det opp i 4-5 cm store terninger. Skjær vekk det meste av fettet. Bland salt og pepper i hvetemelet og vend kjøttet i dette, så de dekkes med en tynn hinne.
Brun 2 ss smør i stekegryten over sterk varme. Ha kjøttbitene i og brun dem godt op alle kanter i 5-10 min.
Skru varmen helt ned. Hell på så mye vann at det knapt dekker kjøttet. Legg på lokk og la gryten surre til kjøttet er mørt.
Ha 1 ss smør i en liten gryte. Når det er brunt, has terninger av kålrot, skiver av gulrot og terninger av poteter i. Rør om til grønnsakene har fått farge og stekeskorpe. Hell dem så over i kjøttgryten og la dem surre med i 15-20 min.
Kjenn med en gaffel eller prøvenål om kjøttet er mørt og grønnsakene er kokt. Smak om sausen trenger mer salt og pepper.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her