Lime og hvit sjokoladeisparfait på glasert ananas og rødvinskokt fiken, pain d'épice toast
Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

Lime og hvit sjokoladeisparfait på glasert ananas og rødvinskokt fiken, pain d'épice toast

Fremgangsmåte

Kok sukker med litt vann til 120 grader. Pisk eggeplommer og tilsett den varme sukkerlaken. Pisk til det er kaldt. Tilsett smeltet hvit sjokolade som er lett avkjølt. Pisk eggehvite og sukker til seig marengs. Brett først marengsen og deretter kremen inn i sjokoladeblandingen. Vend i limeskall og -kjøtt. Hell i porsjonsformer og frys. Dette gjøres en eller to dager i forveien. Fiken og ananas tilberedes dagen i forveien og settes kjølig.

Fiken i rødvin
Brun smør og ha i fiken. Tilsett de andre ingrediensene og kok til de er møre. Smak til lakenog den er søt-syrlig nok.

 

Glasert ananas
kjær ca 1 cm tykke skiver av en fersk ananas uten skall og kjerne. Brun ananasen i smør og dryss over sukker og en skvett ananasjuice. Kok til ananasen får en litt gjennomsiktig farge.

 
Anretning:
Start med å legge romtempererte ananasskiver på tallerkenene. Legg på litt fiken rundt sammen med litt av kokekraften. Sett isparfaiten oppå ananasen og pynt med en tørket skive pain d'épice (fransk kydderbrød). Du kan godt bruke tynt kjevlet pepperkakedeig som du sprøsteker i stedet.
 

Sendt inn av Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her