Lime og hvit sjokoladeisparfait på glasert ananas og rødvinskokt fiken, pain d'épice toast

Lime og hvit sjokoladeisparfait på glasert ananas og rødvinskokt fiken, pain d'épice toast

Fremgangsmåte

Kok sukker med litt vann til 120 grader. Pisk eggeplommer og tilsett den varme sukkerlaken. Pisk til det er kaldt. Tilsett smeltet hvit sjokolade som er lett avkjølt. Pisk eggehvite og sukker til seig marengs. Brett først marengsen og deretter kremen inn i sjokoladeblandingen. Vend i limeskall og -kjøtt. Hell i porsjonsformer og frys. Dette gjøres en eller to dager i forveien. Fiken og ananas tilberedes dagen i forveien og settes kjølig.

Fiken i rødvin
Brun smør og ha i fiken. Tilsett de andre ingrediensene og kok til de er møre. Smak til lakenog den er søt-syrlig nok.

 

Glasert ananas
kjær ca 1 cm tykke skiver av en fersk ananas uten skall og kjerne. Brun ananasen i smør og dryss over sukker og en skvett ananasjuice. Kok til ananasen får en litt gjennomsiktig farge.

 
Anretning:
Start med å legge romtempererte ananasskiver på tallerkenene. Legg på litt fiken rundt sammen med litt av kokekraften. Sett isparfaiten oppå ananasen og pynt med en tørket skive pain d'épice (fransk kydderbrød). Du kan godt bruke tynt kjevlet pepperkakedeig som du sprøsteker i stedet.
 

Sendt inn av Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen