Luftige rundstykker

Luftige rundstykker

Fremgangsmåte

Smelt smør og la det avkjøles på benken.
Lunk melken til den holder ca. 40 grader (litt mer enn fingervarmt).
Bland mel, tørrgjær, sukker og salt sammen i en bolle og tilsett den lunkede melken. Elt deigen med kjøkkenmaskin. Undeveis i eltingen tilsettes smør og 1 egg.
La deigen heve til dobbel størrelse.

Slå deigen sammen, ta den ut på et melet bakebord og rull i to pølser. Hver pølse deles i 8 emner og rulles til rundstykker.

Sett de på bakepapir, alle på samme brett, og etterhev i 15 minutter.
Pensle med egg og strø på sesamfrø.
Stekes ved 225 grader på nest nederste rille i ca. 15 minutter.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her