Mazariner

Ingredienser
150 g smør/margarin
2 ss sukker
1 eggeplumme
3 dl hvetemel

fyll
100 g smør/marg
120 g/2 dl mandler
1 dl melis
1 egg

glasur
2 dl melis
1-2 ss sitronsaft
evt litt rød konditorfarge

Fremgangsmåte

rør smør, sukker og eggeplomme til en jevn masse, bland i mel og elt deigen lett sammen. sett deigen kaldt ca 1 time.
skåld og mal mandlene.
rør mandler, smør sukker og egg til en jevn masse. kevle deigen til 3-4 mm tykkelse. kle godt smurte former med deig, fyll formene vel halvfulle med mandelfyllet. stek kakene til de er lett hevet og friskt brune, avkjøles på rist. kakene glasseres med melisglassur, eventuelt tilsatt litt rød konditorfarge før servering.
beregn litt lengre tid ved bruk av paiform.

stekes ved 175 grader på midterste rille i ca 20 min. i sandkakeformer eller mazarinformer eller en paiform

Sendt inn av Lise Engan

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her