Mazariner

Ingredienser
150 g smør/margarin
2 ss sukker
1 eggeplumme
3 dl hvetemel

fyll
100 g smør/marg
120 g/2 dl mandler
1 dl melis
1 egg

glasur
2 dl melis
1-2 ss sitronsaft
evt litt rød konditorfarge

Fremgangsmåte

rør smør, sukker og eggeplomme til en jevn masse, bland i mel og elt deigen lett sammen. sett deigen kaldt ca 1 time.
skåld og mal mandlene.
rør mandler, smør sukker og egg til en jevn masse. kevle deigen til 3-4 mm tykkelse. kle godt smurte former med deig, fyll formene vel halvfulle med mandelfyllet. stek kakene til de er lett hevet og friskt brune, avkjøles på rist. kakene glasseres med melisglassur, eventuelt tilsatt litt rød konditorfarge før servering.
beregn litt lengre tid ved bruk av paiform.

stekes ved 175 grader på midterste rille i ca 20 min. i sandkakeformer eller mazarinformer eller en paiform

Sendt inn av Lise Engan

Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her