Nøtterullekake i rødt, hvitt og blått

Nøtterullekake i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn smøret.

Bland potetmel, mel og bakepulver og vend det forsiktig inn sammen med nøttene. Bre røren ut på bakepapir i langpannen, og stek den 8-10 min på 190C.

Hvelv kaken på sukret bakepapir eller kjøkkenhåndkle og dra av bakepapiret. Legg langpannen over og avkjøl bunnen.

Visp kremfløten til krem, og bland i noen blåbær og delte jordbær, eller bruk ferdig vaniljekrem. Bruker du vaniljekrem som fyll kan du vispe mindre kremfløte, fordi da trenger du den bare til pynt på kaken.

Fordel ca. halvparten av kremen eller all vaniljekremen på den avkjølte kaken og trill sammen fra langsiden. Legg kaken med skjøten ned. Bre resten av kremen over kaken. Legg på resten av blåbærene og jordbærene.

Rullekake er enkelt og raskt å lage, men du kan med fordel lage den dagen i forveien. Den har godt av å stå og godgjøre seg litt.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her