Optimal Italiensk Pizza på Norsk

Ingredienser
STARTER
- 1.5 dl vann
- 2 gram Gjær
- 150 gram Hvetemel

HOVEDDEIG
2 dl Vann
2-5 gram Gjær
10-15 gram Salt
325 gram Mel (Tipo 00)

Fremgangsmåte

STARTER
Bland sammen til du har en tjukk røre. La stå i kjøleskap over natta, eller i romtemperatur i noen timer til den begynner å putre.

Lag deretter hoveddeigen (HOVEDDEIG.

Bland deigene sammen og la stå å heve i alt fra en time til mange timer, så den begynner å heve seg godt. Dette blir en løs deig, så du trenger litt ekstra mel når du skal strekke deigen. Den skal aller helst behandles med hendene, ikke kjevles.

Steketips:
Hvis du ikke har egen pizzaovn - det finnes små elektriske ovner som er ganske gode og ikke så dyre - bør du jobbe for å få ovnen så varm som mulig, og hvis du får tak i en pizzastein, så er det lurt å ha det i bunnen av ovnen. Du kan også bruke murstein, men det er litt mindre kurant.

FYLL
Det beste fyllet får du hvis du har hakket gode tomater og presser vannet ut av dem med hendene. Bland dette med litt salt, eventuelt litt basilikum og hvitløk. Dette er ikke en saus, men gir en frisk og konsentrert tomatsmak. Alternativt kan kan du lage en pizzasaus ved å koke inn hakkede bokstomater til en tjukk saus og krydre med salt, hvitløk og urter.
Får du tak i ekte bøffelmozzarella er det bra. Riv osten i mindre biter.
Deretter er det temmelig fritt fram, men husk du trenger ikke så mye: Ansjos (på olje), kapers, pølse er godt, det samme er steinsopp. Skinke, basilikum, trøfler og rucola bør legges på like før servering.

Sendt inn av Jørn Voje

Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Noen ganger trenger vi en lett start på uka
Dagens rett

Noen ganger trenger vi en lett start på uka

Når du har dårlig tid, eller bare ikke har lyst til å bruke lang tid over komfyren er omeletter perfekte å lage. Prøv bare denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her