Ostekake

Ingredienser
bunn:
150 g Bixit-kjeks
150 g Digestive-kjeks
100 g smør
1 ts kanel

ostekrem:
1 pk blåbærgele
3 dl kokende vann
4 dl kremfløte
400 g kremost naturell
3 dl lettrømme
150 g melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1.Gjør klart det du trenger Legg et bakepapir i bunnen av en rundform
på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen
på 200 grader.

2.Lag bunnenHa kjeks, smør og kanel i en food processor
og kjør kniven rundt til kjeksen er smulete og smøret er absorbert inn i kjeksesmulene. Tøm blandingen opp i den klargjorte rundforma og klem massen sammen til du får en jevn og fin kakebunn. Sett forma på nederste rille i stekeovnen og stek bunnen i 10 minutter. Sett den så til avkjøling.

3.Lag gele og visp kremenBland ut gelepulveret med 3 dl kokende vann. Hell det over i en stor flat form slik at det stivner raskere. Sett det i kjøleskapet
og la det stå der i 15 minutter. Visp en lett krem av fløten. Visp ikke for lenge, men stopp når kremen får fine topper.

2.Kjører kremost og rømme glattHa kremosten i en food processor sammen
med rømme, melis og vaniljesukker
og kjør til du har fått en glatt masse. Tilsett blåbærgeleen, som nå er helt avkjølt, og kjør den inn. Bland til slutt inn kremen med en slikkepott. Hell røra over den avkjølte kjeksbunnen. Sett kaka inn i kjøleskapet i 3-4 timer.

1.Lag gelelokkNår kaka har stått i kjøleskapet i litt over 3 timer, og du kjenner at den begynner å bli ganske stiv, lager du blåbærgeleen til lokket. Bland ut gelepulveret med 2 1/2 dl kokende vann. Rør det godt sammen,
hell det over i en flat form og sett det til avkjøling i 20-30 minutter. Fordel blåbærene over ostefyllet. Når geleen er helt kald, men fremdeles ganske flytende, fordeler du væsken forsiktig over ostemassen.
Sett kaka inn i kjøleskapet i nye 1-2 timer, eller over natta.

2.Få kaka løs fra formaVarm en brødkniv under vann, tørk godt av den og skjær forsiktig rundt kaka. Det kan være nødvendig å varme kniven flere ganger. Løst kaka forsiktig over på et serveringsfat.

Sendt inn av Monica Gjerken

Forsiden akkurat nå
Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her