Ostekake

Ingredienser
bunn:
150 g Bixit-kjeks
150 g Digestive-kjeks
100 g smør
1 ts kanel

ostekrem:
1 pk blåbærgele
3 dl kokende vann
4 dl kremfløte
400 g kremost naturell
3 dl lettrømme
150 g melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1.Gjør klart det du trenger Legg et bakepapir i bunnen av en rundform
på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen
på 200 grader.

2.Lag bunnenHa kjeks, smør og kanel i en food processor
og kjør kniven rundt til kjeksen er smulete og smøret er absorbert inn i kjeksesmulene. Tøm blandingen opp i den klargjorte rundforma og klem massen sammen til du får en jevn og fin kakebunn. Sett forma på nederste rille i stekeovnen og stek bunnen i 10 minutter. Sett den så til avkjøling.

3.Lag gele og visp kremenBland ut gelepulveret med 3 dl kokende vann. Hell det over i en stor flat form slik at det stivner raskere. Sett det i kjøleskapet
og la det stå der i 15 minutter. Visp en lett krem av fløten. Visp ikke for lenge, men stopp når kremen får fine topper.

2.Kjører kremost og rømme glattHa kremosten i en food processor sammen
med rømme, melis og vaniljesukker
og kjør til du har fått en glatt masse. Tilsett blåbærgeleen, som nå er helt avkjølt, og kjør den inn. Bland til slutt inn kremen med en slikkepott. Hell røra over den avkjølte kjeksbunnen. Sett kaka inn i kjøleskapet i 3-4 timer.

1.Lag gelelokkNår kaka har stått i kjøleskapet i litt over 3 timer, og du kjenner at den begynner å bli ganske stiv, lager du blåbærgeleen til lokket. Bland ut gelepulveret med 2 1/2 dl kokende vann. Rør det godt sammen,
hell det over i en flat form og sett det til avkjøling i 20-30 minutter. Fordel blåbærene over ostefyllet. Når geleen er helt kald, men fremdeles ganske flytende, fordeler du væsken forsiktig over ostemassen.
Sett kaka inn i kjøleskapet i nye 1-2 timer, eller over natta.

2.Få kaka løs fra formaVarm en brødkniv under vann, tørk godt av den og skjær forsiktig rundt kaka. Det kan være nødvendig å varme kniven flere ganger. Løst kaka forsiktig over på et serveringsfat.

Sendt inn av Monica Gjerken

Forsiden akkurat nå
Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du stekt ris som i Singapore
Dagens rett

Slik lager du stekt ris som i Singapore

Det er mange som har smakt stekt ris på ferie, eller fått det servert på restaurant. Dette er en rett du enkelt kan lage hjemme også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her