Rabarbrakake fra sommeråpent

Ingredienser
2 egg
2,5 dl. sukker
60 gr. smør
1 dl. melk
3 dl. mel
1,5 ts. bakepulver
1,5 ts. vaniljesukker

Rabarbra
Sukker

Fremgangsmåte

Vask og rens rabarbraen. Visp egg og sukker til tykk eggedosis.
Kok opp smør og melk, hell blandingen mens den er varm i eggedosisen,
sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker, - bland alt godt.
Kle liten langpanne eller vanlig springform med bakepapir, - smør papiret.
Hell i røren, - kutt 1,5 - 2 cm. lange biter av rabarbraen og fordel jevnt over røren.
Dryss på et godt lag med sukker.

Stekes ved 200 grader, ca 20 -25 minutter, - eller til kaken er gylden.
Prøv med stekepinne at kaken ikke er rå inni.

Til denne deigen kan man også bruke f.eks frossen rips eller tyttebær.

Strø da bærene mens de er frosne over røren, - strø på sukker og stek på vanlig måte.

Sendt inn av Leif Rune Hellevik

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her