Saftig sjokoladekake

Ingredienser
Sjokoladekake med kefir:
1 liter kefir
7.5 dl sukker
600 g hvetemel
150 g smør
1 sp natron
3-4 sp kakao

Glasur:
300 g melis
100 g smør
2 sp kakao
3 ts vanliljesukker
1 egg
(dette er glasur til en langpannekake, skal du ha til en høy kake så må du nok øke oppskriften)

stekes på 200 grader, 20 min.

Fremgangsmåte

Visp sammen sukker og kefir. Tilsett det alt det tørre. Visp smøret inn på slutten.
Helles over i en langpanne og stekes.
Glasur.
Smøret skal være mykt/litt smeltet. Visp smøret sammen med det tørre og 1 egg til slutt.
Veldig godt med kokos på toppen.
Denne kaken holder seg lenge saftig og blir faktisk best om du baker den dagen i forveien.

Sendt inn av Leif Horpestad

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her