Slik gjør du
- Varm melken til 37 grader og ha i en bakebolle sammen med egg og gjær. Bland sammen til gjæren er løst opp.
- Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt. Elt i 10 minutter.
- Ha i smøret og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten av den ryker. Dette tar ytterligere ca 10-15 minutter.
- Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x50 cm. Smør på fyllet, start i den korteste enden og rull deigen sammen til en pølse, skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers.
- La deigen heve i ca 45 minutter.
- Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x25 cm. Smør på fyllet, og rull deigen sammen som en lang pølse.
- Skjær pølsen i skiver og legg skivene på et bakebrett dekket med bakepapir.
- Dekk til bollene med plastfolie og la heve i 30 minutter.
- Stek bollene på 225 grader i ca 10 minutter til de er gylne.