Saftige Kanelboller i langpanne

Saftige Kanelboller i langpanne

Fremgangsmåte

Slik gjør du

  1. Varm melken til 37 grader og ha i en bakebolle sammen med egg og gjær. Bland sammen til gjæren er løst opp.
  2. Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt. Elt i 10 minutter.
  3. Ha i smøret og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten av den ryker. Dette tar ytterligere ca 10-15 minutter.
  4. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x50 cm. Smør på fyllet, start i den korteste enden og rull deigen sammen til en pølse, skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers.
  5. La deigen heve i ca 45 minutter.
  6. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x25 cm. Smør på fyllet, og rull deigen sammen som en lang pølse.
  7. Skjær pølsen i skiver og legg skivene på et bakebrett dekket med bakepapir.
  8. Dekk til bollene med plastfolie og la heve i 30 minutter.
  9. Stek bollene på 225 grader i ca 10 minutter til de er gylne.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her