Sjokolade Nemesis

Ingredienser
5 egg
290 g sukker
1 ¼ dl vann
340 g bittersøt sjokolade, i småbiter
225 g usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 °C. Kle en 22 cm springform med bakepapir. Smør og strø formen.

Pisk eggene sammen med en tredjedel av sukkeret til volumet øker til det firedobbelte. Dette tar minst 10 minutter i en miksmaster.

Varm opp resten av sukkeret og vannet i en liten kjele til sukkeret løser seg helt opp.

Legg sjokoladen og smøret i den varme sukkerlaken og rør til det blander seg. Ta kjelen av platen og la blandingen avkjøles litt.

Hell den varme blandingen oppi eggedosisen mens du fortsetter å piske på lavere hastighet til det hele blander seg – omtrent 20 sekunder, ikke mer. Hell massen i kakeformen og sett formen i vannbad. For at kaken skal bli jevnt stekt, er det viktig at vannet når opp til kanten av kakeformen. La kaken stå i ovnen i 50 minutter eller til den stivner. Prøv om kaken er stiv nok ved å legge håndflaten forsiktig mot overflaten.

[Omtale av boken i katalogen]
Oppskriften er hentet fra Enkelt, elegant, italiensk fra The River Café, Gyldendal Fakta 1998.

Sendt inn av Kristin Lønset

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her