Tradisjonelle kokosboller
Foto: Astrid Hals

Tradisjonelle kokosboller

Det er lett å lage kokksboller. Du får garantert suksess hos både store og små hvis du følger vår enkle oppskrift.

Fremgangsmåte

Sukker og vann kokes i ca 12 min. Legg gelatinplatene i litt kaldt vann ca 10 min. Bland deretter gelatin og vaniljesukker i sukkerlaken, rør ut og avkjøl til romtemperatur.

Stivpisk eggehvitene. Hell sukkerblandingen forsiktig over i kjøkkenmaskinen og pisk videre til det er hvitt og luftig (ca 5 minutter). Legges på brett med bakepapir ved hjelp av en eller to spiseskjeer, evt. med en sprøytepose.

Smelt kokesjokolade og Delfiafett sammen. Dersom du har i syltevoks vil sjokoladetrekket bli stivere.

Deretter kan du gjøre ett av følgende:
1) Sjokoladeblandingen påføres bollene, smør gjerne ut med en kniv. Strø over kokos til slutt.
2) Kjøl ned bollene i 30-45 minutter i kjøleskapet. Legg bollene på en liten rist eller annet redskap og senk bollene i sjokoladeblandingen. Rull til slutt forsiktig bollene i kokos.
 

Kokosbollene smaker best etter to-tre dagers lagring.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her