Tradisjonelle kokosboller
Foto: Astrid Hals

Tradisjonelle kokosboller

Det er lett å lage kokksboller. Du får garantert suksess hos både store og små hvis du følger vår enkle oppskrift.

Fremgangsmåte

Sukker og vann kokes i ca 12 min. Legg gelatinplatene i litt kaldt vann ca 10 min. Bland deretter gelatin og vaniljesukker i sukkerlaken, rør ut og avkjøl til romtemperatur.

Stivpisk eggehvitene. Hell sukkerblandingen forsiktig over i kjøkkenmaskinen og pisk videre til det er hvitt og luftig (ca 5 minutter). Legges på brett med bakepapir ved hjelp av en eller to spiseskjeer, evt. med en sprøytepose.

Smelt kokesjokolade og Delfiafett sammen. Dersom du har i syltevoks vil sjokoladetrekket bli stivere.

Deretter kan du gjøre ett av følgende:
1) Sjokoladeblandingen påføres bollene, smør gjerne ut med en kniv. Strø over kokos til slutt.
2) Kjøl ned bollene i 30-45 minutter i kjøleskapet. Legg bollene på en liten rist eller annet redskap og senk bollene i sjokoladeblandingen. Rull til slutt forsiktig bollene i kokos.
 

Kokosbollene smaker best etter to-tre dagers lagring.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her