Wenches sjokoladekake

Ingredienser
6 egg
9 dl (800 g) sukker
13 dl (750 g) hvetemel
2 ss( 6 ts)bakepulver
2 ss ( 6 ts)vaniljesukker
4 ss kakao
4 1/2 dl melk
450 g smeltet smør

Glasur/smørkrem:
150 g smeltet smør
ca 500 g melis
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
1/2 dl appelsinjuice evt kaffe
kokos eller annen pynt

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør inn vekselvis hvetemel tilsatt bakepulver ,vaniljesukker og kakao og melk. Smeltet,lett avkjølt smør røres inn til slutt.
Hell i smurt/bakepapirkledt langpanne og stek ved 200 oC i 40 ¿45 min. Avkjøl før glasuren( se egne oppskrift) smøres over. Dryss over kokos eller annen pynt til slutt.

Glasur/smørkrem: Rør alle ingrediensene sammen.
Røres det kraftig med visp, får smørkremen en lys farge og blir mer kremaktig på konsistens.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka
Dagens rett

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka

Spekeskinke til aspargessalat er en favoritt i den lyse årstiden. Som kan nytes når som helst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her