Wenches smuldrepai - av rabarbra, med smak av ingefær og kanel

Ingredienser
500 g rabarbra stilker
2 ss vann
150 g sukker
1 ts revet frisk ingefær
½ ts revet sitronskall
1 ts kanel

Smuldre "deig":
150 g kaldt smør
5 ss sukker
75 g hakkede valnøtter ev mandler
2 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn

Vaniljesaus:
4dl melk
1 vaniljestang
1 dl sukker
4eggeplommer
1 ts maizenna

Fremgangsmåte

Trekk av det grove skinnet på rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter, legg i en kasserolle sammen med vann, sukker, ingefær, sitronskall og kanel.
Kok opp og la trekke 1 min, til stilken så vidt begynner å bli myke.

Smuldre sammen alle ingrediensene til deigen, fordel halvparten av deigen i en paiform eller ildfast form.
Legg rabarbraene over og fordel resten av deigen over.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC ca 25-30 min.

Server med vaniljeis, vispet krem, vaniljekesam eller vaniljesaus

Vaniljesaus:
Kok opp melk og splittet vaniljestang.
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Tilsett eggeblandingen, sammen med maizennamel, i den varme melken under omrøring til en fyldig saus.
Sausen bør ikke koke, da skiller eggene seg.
Sil og avkjøl.

Tips til enkel vaniljesaus:
Erstatt 2 eggeplommer med 2 ts maisennamel.
Fremgangsmåten som beskrevet over.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her