
Øverst i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo finner vi Birkelundens lille franske ostebutikk. I det frimerkestore lokalet har Serge og Karina McGlade-Grando fått plass til en nærmest urovekkende mengde franske oster. De to har rett og slett skapt seg et bittelite stykke Frankrike.
Vi har gjort et dykk ned i vår rikholdige kokebok og funnet disse fristende oppskriftene med appelsin.
Det er Frankrikes nasjonaldag i dag og vi feirer med noen helfranske retter. Bon appétit.
Det jobbes på spreng i Mathallen på Vulkan i Oslo før åpningen i oktober. Her er aktørene som skal lokke kunder.
Noen oppskrifter er blitt klassikere fordi de fortjener det. Som fransk løksuppe. Men denne oppskriften er ikke helt klassisk.
Salat kan både være tilbehør og fullverdig middag. Her får du 12 fristende oppskrifter.
Det begynte da Rafael Baez skulle ut i pensjon. I stedet for hvile kastet han seg på et kurs i ysting, og i dag er hans Monte Enebro en av verdens mest prisbelønte oster.
Hvorfor ikke lage en helfransk fest ut av årets nye vin fra Beaujolais? Sju fristende oppskrifter finner du her.
Julesesongen er dessverre høytid for matkasting. Her er gode råd og oppskrifter for å unngå at mat havner i søpla.
At vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.
Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.
Mange kvier seg for å bake selv. Det er det ingen grunn til. Prøv en av disse oppskriftene og du er på god vei til å bli en bedre baker.
Koldtbord er en god løsning for store og små anledninger. De beste oppskriftene finner du her.
Mens pizzaen henges ut som symbolet på alt som er feil ved den vestlige kostholdet, lever den i beste velgående i Napoli. Der hylles den fortsatt for sin geniale enkelhet og parallelle kompleksitet. Her er oppskriften på ekte pizza margherita.
Skulle høstferien by på gråvær, kan sommerfølelsen hentes frem på kjøkkenet. Både store og små kan bidra med denne suppeoppskriften.
Vi besøker Londons Borough Market - kanskje Storbritannias beste matmarked. Stikkordet er ferske, sterkt spesialiserte råvarer av topp kvalitet.
La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.
Sardinia skiller seg fra resten av Italia på flere måter, de har sitt eget språk og kultur, sine egne mattradisjoner og druesorter og ikke minst utgamle vintradisjoner. Bli med på en rundtur i dette (før)historiske landskapet.
Vi har samlet noen av våre pølsefavoritter fra vår rikholdige kokebok. Oppskrifter som alle kan lage og for alle anledninger.
På sommerens fridager vil vi spise der vi trives best, - om det er i hengekøyen, på terrassen, på stranden eller piknik i det grønne.
Grønnsaker er selvfølgelige som tilbehør. Her får du ny inspirasjon. Oppskriftene kan også brukes til en vegetarisk meny.
Søndagsmiddagen er hellig for mange og av god grunn. Det er kanskje den aller beste måten å samle familien eller venner rundt et godt måltid. Her finner du oppskrifter som kan inspirere til neste helg.
God sild hører hjemme på et hvert koldtbord, og den aller beste lager du selv. Her finner du de gode oppskriftene - også noen utradisjonelle.
Vi fant ingen treff i Pollisten