
Det som gjør denne drinken så sommerlig elegant og leskende lett er hylleblomstlikøren. Dette kan bli din nye sommerfavoritt.
Bedan, Diot Roux, Avrolles og Germaine sier deg kanskje ikke noe. Men dette er eplesorter som er viktige bestanddeler i calvadosen fra familiebedriften Boulard. Som har ikke mindre enn 35.000 epletrær.
Denne ginbaserte cocktailen med sine blomstertoner og kompleksitet fra vellagret sherry, er en perfekt overgang mellom sommer og høst.
Og er det noe vi trenger nå er sommerlige temperaturer og kalde drinker med mye smak. Som denne.
Gin fizz er en ekstra frisk slektning av gin tonic. Og så klassisk som den kan bli. Her har den fått litt sommerlig hjelp av hylleblomst for at den skal bli ekstra innsmigrende.
Denne vrien på Le Fizz smaker friskt av forsommer.
Du skal også lete en stund etter en tørr hvitvin som har like godt lagringspotensial.
Her har nemlig pilsen fått lit hjelp av hylleblomstlikør og litt soda, som gjør den ekstra sommerlig og leskende.
Denne champagnetwisten på Le Fizz kommer til å gjøre stor suksess.
Collins forbinder du helst med gin, men denne utgaven er beviset på at også tequila fungerer utmerket.
Kjendiser drikker martini selv om de kanskje ikke liker det. Fly me to the moon er en martini som selv de som ikke liker martini, elsker.
Barsjef på First Hotel Grims Grenka, Mathias Alsén, skal representere Norge i Bacardi Legacy Cocktail Competition.
Med noen enkle, men smarte grep lager du en drink som smaker langt mer enn den ser ut til.
I kjølvannet av suksessen Aperol spritz kommer også det obligatoriske tilbehøret, aperitivo. På cocktailbaren Couch på Grünerløkka i Oslo er målet å få stadig flere til å både drikke og småspise, samtidig som tilbudet av aperitivovennlige drinker er betydelig utvidet.
En klassisk vin som også gir mye vin for pengene er ekstra hyggelig som julegave. Disse burde være mulig å få tak i fortsatt.
Etterspørselen etter champagne er stor. Nå har enda flere landsbyer fått lov til å kalle vinen sin champagne.
Cognac kan både nytes til maten, brukes i maten, både i salte og søte retter, eller i drinker. Det er slik cognacprodusentene ønsker å videreutvikle denne tradisjonsrike drikken. Prøv gjerne en av disse oppskriftene.
Designerburgere med ekstravagante ingredienser som andelever eller trøffel er den store mattrenden også i selveste Paris.
Alexandre Pereira Ruas fra Manolo i Oslo og Alex Skärlen fra Rouge i Stockholm skal representere Norge og Sverige i den europeiske finalen i World Class.
Kanskje må du tilhøre en tekultur for å kunne forstå fullt ut denne drikkens enorme betydning for en rekke lands sosiale liv og gastronomi.
Et for meg godt gammelt bekjentskap som er i bedre form enn før, og nå med følge av en noe mer påkostet versjon. Begge til svært så gunstige priser.
Stadig flere oppdager at det finnes stadig mer godt øl i polhyllene. Og etter dette septemberslippet er det all grunn til å glede seg for alle ølhunder.
At hvitvin fra Loire er mer enn Sancerre og ikke minst til svært så konkurransedyktige priser, er disse vinene strålende eksempler på. I tillegg er chenin blanc og muscadet interessante kandidater til kjelleren. Hvilket tre av nyhetene er gode bevis på. At det ble med bare én muscadet denne gangen, er imidlertid synd. Der er det nemlig mer å hente .