
Vi har prøvd lammelår både med og uten røyksmak, og her er våre drikkeforslag samt oppskrift på tilbehøret.
Legger du et lammelår i salt i dag, er det klart til jul.
Lammestek som får godgjøre seg lenge i ovnen og få smak av ingredienser som rosmarin og hvitløk, får her et litt annet sausefølge enn vanlig.
Velger du denne oppskriften til søndagsmiddagen, får du trampeklapp.
Det er ingen grunn til at enkel mat ikke skal smake fantastisk, slik som denne oppskriften.
At lammelår smaker lidderlig godt er det vel ingen tvil om. En lekker grillet skorpe gjør bare det allerede smakfulle lammekjøttet enda bedre.
Røkt lammelår forbindes helst med jul, men det er det ingen grunn til. Denne oppskriften er helt perfekt når vi skriver januar.
Årets lammekjøtt er nå å finne i butikkene, og vi gir deg råd om hvilke deler av dyret som passer til hvilke retter.
Mange gjør grillen klar for den kommende sesongen nettopp i påsken, og da er det på sin plass å dra det hele i gang med lam.
Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.
Her er det skogsaktige toner og en gammel kjenning i form av en klunk Jägermeister som gir det lille ekstra. Resten går i kokken.
Det er ingen grunn til å kjøpe ferdige marinader, for de beste lager du selv på et blunk. Her er oppskriftene.
Den er ikke julepyntet, men innholdet som er aller viktigst, sørger for god julestemning. Denne vinen holder høyere kvalitet enn mange flasker.
Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted.
Påske er skiturer, kos i hytteveggen - og appelsiner. Men appelsiner kan brukes til mye mer enn det. Her får du et knippe oppskrifter med nettopp appelsin.
Lam er svært så vinvennlig, men det er alltid feller. Noen mer opplagte enn andre. Her får du servert en del gode tips det er verdt å få med seg, samt gode råd om viner det er greit å styre unna.
Til nasjonaldagen velger vi de beste råvarene, det gjelder selvsagt også fenalåret. Aller best er det når det er laget på gamlemåten.
Konkurransen om å bli Nord-Norges beste kokk er åpen for påmelding.
Bådin fra Bodø og Borg Brugghus fra Reykjavik forbereder seg nå til å møtes i finalen som kan bli et oppgjør mellom vikinger.
Her er fasiten til quizen om urter.
Skal du by på julefrokost eller julelunsj i år, finner du alt du trenger av oppskrifter her.
Hjemmelaget lapskaus er fantastisk godt, og trenger ikke flere timer på ovnen. Denne oppskriften med lammekjøtt er veldig rask og like god.
Lammestek er selvsagt i påsken. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.
Her er de beste oppskriftene med skogen gull, nemlig kantarellene som popper opp i skog og mark.
Dette lammespydet er uhyre enkelt, men ikke mindre smaksrikt av den grunn. Prøv denne oppskriften med en hemmelig ingrediens.
Enten du har pølser, kjøtt eller bare grønnsaker igjen etter helgen, får du brukt restene i denne smuldrepaien.
Kjøp gjerne med deg en av hver av disse gran reservaene.
Stian Stensønes Lillehaug og Øyvind Bøe gikk helt til topps i Norges Cup for kokkelærlinger.
Jeg er vanligvis skeptisk til «julete» eller dillete innpakning, men denne vinen overbeviser.
Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Vi snakker om velkjente oppskrifter som ikke krever altfor mye av deg som kokk. Men som gjør at du blir rikelig belønnet med skryt og lovord.
Det er ingen overdrivelse at norsk lammekjøtt er i verdensklasse. Her får du en rekke tips og spennende oppskrifter med lammekjøtt.
Ikke tar denne lettlagete oppskriften lang tid heller. Perfekt nå som du har så mye annet å tenke på.
Sett det fantastiske lammekjøttet på menyen i dag med denne spennende retten som er raskere å lage enn du kanskje tror.
Bak nye Credo er det en helstøpt filosofi som gjør at restaurantbedriften skiller seg totalt fra alle andre med samme høye ambisjonsnivå. Bakgrunnen som kongelig kjøkkensjef har styrket Heidi Bjerkans medfødte ydmykhet og setter henne øverst blant den gastronomiske adel i Norge.
Om du ikke har sikret deg en rimelig og god rødvin til påskekosen ennå, er det denne du skal gå for.
Urter i liene, saltholdig gress hele distansen fra fjære til fjell, bratte fjell og godt stell. Summen av dette blir Lofotlam, til glede for matkjennere i hele landet.
Her får du 13 fristende oppskrifter på gode grillmat med drikkeforslag til.
Enkle, velsmakende retter er deilig på varme late sommerdager. Dette grillspydet lager du i en fei.
Enkle, velsmakende retter er deilig på varme late sommerdager. Dette grillspydet lager du i en fei.
Tid, kjærlighet og fersk løk. Det er ingrediensene i det som av mange regnes som landets beste fenalår. Og så godt lammekjøtt, selvfølgelig.
Følger du tipsene våre, er du garantert et godt grillresultat. De spennende oppskriftene med tilhørende drikkeforslag bidrar også.
Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.
Lammeskanker med marokkansk krydring og ekstra lang tilberedning som i denne oppskriften krever viner som har lagt litt tid bak seg.
Lag en skikkelig snadderrett i dag med årets ferske lammekjøtt og helgens fangst fra soppturen.
Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia, i anledning at fredsprisen i dag deles ut til landets statsminister Abiy Ahmed. Hvis du tyr til ferdige lefser er dette en rett som lar seg gjennomføre på en tirsdag i desember.
Du finner knapt noen bedre avslutning på uken enn denne herlige retten med masse smak - en perfekt søndagsmiddag.
Ta en tjuvstart på påskelammet med denne deilige lammesteken med en internasjonal vri.
Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.
Godt lammekjøtt er en selvfølge, spesielt i den kalde årstid. Nå lar vi gryta fylles på irsk vis. Om du velger irsk innhold i glasset, er opp til deg.