
Denne lettlagde og enkle retten får deg til å drømme om gresk sommerstemning.
Her spiller auberginer hovedrollen, men vi kan love at du ikke blir fratatt den gode fredagsfølelsen. Kanskje heller tvert om. Og er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt.
Norsk vintertorsk møter solmodne tomater, hvitløk og friske urter. Det er nok til å skape sommerfeststemning uten at januarbudsjettet sprekker.
Om du har vært, skal eller bare drømmer om å reise til Hellas, så er en ekte moussaka en god inspirator. Her er oppskriften.
Det er blåskjellskraften som sammen med tomat gir alle smaken til denne risretten.
Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.
Blant 47 viner testet er det Hellas som stikker av med de sterkeste lovordene.
Dette er gresk vin på toppnivå - og i alle varianter . Bedre retsina skal du lete lenge etter.
Det blir bare tidligere og tidligere mørkt i disse dager, heldigvis byr Øl+ slippet på øl som kler høsten samt noen ordentlig gode surøl.
Tommaso Turci har med disse vinene revolusjonert lambrusco, uten at det reflekteres i prisen. Her får du mye for pengene, uansett hva du elger.
For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.
Det er amerikanske vinkelnere som rapporterer om dette historiske skiftet i smak.
Selv om Språkrådet har insistert i nesten 30 år, er det få som skriver bearnaise etter deres anbefaling.
Fra Spania kommer tre viner som konkurrerer ut så å si all amarone. Og det til helt andre priser.
Har du ikke egne plommer, og heller ikke norske, er dette også en fin måte å utnytte de noe smaksløse importplommene.
Det mørkeste ølet er en undervurdert ingrediens til sjokoladekaker som denne.
Det som gjør denne drinken så sommerlig elegant og leskende lett er hylleblomstlikøren. Dette kan bli din nye sommerfavoritt.
Du får en firedel mer vin for pengene med denne boksen. Som dessuten er solid håndverk.
I dag gir vi deg oppskriften på en klassisk moussaka med full gresk pakke.
Sei burde vi spise oftere - det er en av de mest bærekraftige og ikke minst smakrike fiskeslagene vi har.
Men smaken av Hellas og resten av Middelhavet kan vi gjenskape daglig på eget kjøkken. Denne retten vil du elske.
Ikke trenger den å ta lang tid å tilberede heller. Med noen få lure tips har du selskapsmaten på bordet på under 30 minutter.
Steinbit i en blåskjellsaus/gryte eller saute på fagspråket er så godt som sjømat kan bli. Ikke er det vanskelig heller.
De er saftige og søte og derfor ideelle å bruke i en gulrotkake som denne. Her spares det ikke på noe, men om du ikke vil ha likør i kremen kan du heller servere den ved siden av.
Azorene er ikke hverdagskost, ei heller i form av vin, men disse to gir klar mersmak og ikke minst smak av hav og de unike vekstforholdene.
Svært få ting er så innbydende og deilig som kremet polenta. Med skogens sopp og taleggio blir dette et av høstens mest etterlengtede måltider. At middagen er unnagjort på et blunk, er heller ikke å forakte.
Andreas Espenes stenger restaurant Fem Bord og tar Thomas Borgan med seg på på hjemmebesøk.
Tok to av seks førsteplasser under internasjonal prestisjekonkurranse.
Den kan du nemlig lage gang på gang helt uavhengig av årstid. Ikke er den komplisert heller - bare veldig god.
Skal vi tro Vitisphere har ikke greske vinprodusenter det helt lett for tiden.
Endelig er denne vinen med det vanskelige navnet tilgjengelig. For xinomavro er en av Hellas’ aller beste røde druer og Thymiopoulos er en veldig interessant nytolker.
Ikke er det noen fancy råvarer heller, bare det du til vanlig har for hånden. Med denne retten til middag, innfrir du også nyttårsforsettet om å spise mer grønt.
Så er heller ikke disse Sarah Bernhardt-munnfullene vanlige julekaker, men derimot en klassiker som det alltid er plass for.
Om Laherte Les 7 Extra Brut til 659 kroner er for mye, har samme produsent andre rimeligere champagner hvor det heller ikke er spart på noe.
Lag heller disse lekre og smaksrike vegetarrettene i stedet. Disse festmåltidene er så gode at selv kjøtteterne ikke klarer å holde fingrene fra fatet.
Det siste av en rekke selskaper med Helle Jordbræks navn er nå konkurs.
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er på hell, trengs mer smak i romdrinken.
Og har du ikke gresskar, er det lurt å skaffe det, for denne kaken er dyrisk god. Ikke er den vanskelig å lage heller.
De finnes dessuten på et pol nær deg og koster ikke mye. Ikke har den mye alkohol heller, så den er riktig så trendy.
Den eldste nedtegnelsen av denne oppskriften er nemlig fra 1862. Pasjonsfrukten og flamberingen derimot er langt mer nymotens, men er heller ikke nødvendig, for den smaker himmelsk uten.
Rica Hell Hotel har fått svanemerket.
Kjøkkensjef Christopher Haatuft kjent fra Lysverket og nå også med Damsgård i Bergen, har aldri vært redd for å ha sterke meninger om det han driver med og litt til, ei heller å skille seg ut. Derfor er han politisk ukorrekt, og det helt uten blygsel, når han satser på den beste og største biffen som er mulig å få til her til lands.
Pinot noir til 130 kroner er heller ikke dagligdags. Den smaker både av terroir og drue, og så er den å finne i 60 polutsalg.
Det skal ikke store tidsinvesteringen til for å gi grillbeina en fornyet grillsmak. Ikke behøver du bruke mye energi eller penger på drikkefølget heller. Og denne gangen kommer vinen i flaske, ikke boks. Her er en kombo du vil like.
En knallgod knusktørr champagne som Deutz Extra Brut er alltid godt å ha på lur, for det er ikke det at du sparer så mye på å kjøpe den, heller at den ikke finnes på polet.
Ikke er det komplisert heller, for jobben gjøres i stekeovnen. Imens kan du lage sausen som blir kronen på verket.
Denne lekre retten med steinbit er lett å lage og ikke tar den lang tid heller.
Sommeren er på hell, men om du ikke er ferdig med rosevinene helt, er denne vinen løsningen. Og hvis du trenger enda mer trøkk, finnes det i de to andre.
Den har nemlig litt uvanlige ingredienser til en sjokoladekake å være. Men smaken er det ingenting i veien med, heller tvert om.