Rå kongekrabbe er lett tilgjengelig gjennom de velassorterte butikkenes frysedisker. Du kan selvsagt bruke ferdig kokt kongekrabbe til denne retten. Pass bare på at kongekrabben ikke er for salt, det kan ofte skje med de tynneste delene av kongekrabbebeina. Da må du i så fall redusere mengden med salt (og soyasaus) i oppskriften.
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Foto: (Audun Aagre)
Prøv noe nytt med kongekrabben
Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.
Aase E. Jacobsen
05 Juli 2025 - 00:00
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Fremgangsmåte
- Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler. Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter.
- Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side.
- Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe. Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over.
- Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.
- Dressing Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke.
- Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken.
- Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.
Her finner du den originale versjonen av denne oppskriften
Se våre andre oppskrifter med kongekrabbe
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå