
Congee serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. Les mer og finn din favoritt.
Prosessen er både enkel og relativt rask. Det eneste som kommer til å være vanskelig her er å slutte å spise.
Karamellisert og sprøstekt svinekjøtt bader i en sterk og fyldig chilisaus sammen med ferske eggnudler. Dette er kanskje noe av det aller beste Kina har å by på.
Oppskrifter på raske wokretter som denne er perfekte på travle hverdager. Dessuten smaker det ekstra godt på en mandag.
Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?
Navnene på de største vinslottene i Bordeaux får nå offisielle kinesiske oversettelser.
Superrike kinesiske Jack Ma, kjent som mannen bak Alibaba, er investoren som har overtatt Ch. de Sours.
Kinesiske smaker som ingefær, sesamolje og soyasaus gjør susen med hverdagsfisken.
Med La Fleur Jonquet har Wengcheng Li kjøpt sitt tredje slott.
Den ettertraktete Silver Needle-teen, eller Jun Shan Yin Zhen, bærer kallenavnet Maos lille gule. Og det er selvsagt fordi Mao visste å ta for seg av det eksklusive godet som slik te er.
Blir det første av de store Bordeaux-slottene som kommer på kinesiske hender.
Chateau Hansen går sine franske forbilder i næringen.
Kjøper to eller tre vingårder i slengen.
For første gang er et Burgund-slott solgt til Kina. Og det er ikke et hvilket som helst slott …
Det er lov til å eksperimentere litt med julematen. Se hvordan du kan gjøre ribba ekstra god.
Det tar bare en halvtime så har du din egen lille kinesiske restaurant. Her er oppskriften.
Soyasaus og ingefær er ikke forbeholdt kinesiske retter eller sushi. Seibiffen trives veldig godt i dette selskapet.
Hvorfor ikke gjøre noe mer ut av den tradisjonelle ribben og gi den en internasjonal smak? Prøv denne spennende oppskriften selv.
Kinesisk kjøper smadret den gamle verdensrekorden.
Skjærer ned i Frankrike for å selge mer i Kina.
Undersøker om vin blir dumpet på det kinesiske markedet.
Rune Gjertsen har brukt et gammelt kinesisk knep for sitt bidrag til NM for amatørkokk.
Kinesisk vinproduksjon vokser, og er i løpet av få år verdens største. Først og frems er det for hjemmemarkedet som vokser med rakettfart.
Ling Ling ønsker ikke bare at nordmenn skal oppdage and på kinesisk, men også dim sum. Loungerestauranten på Aker Brygge i Oslo har også et stort fokus på sjømat som får følge av spesialdesignete cocktails. Alt pakket inn i Hakkasan-gruppens eget lydbilde.
Nå åpner kinesiske myndigheter for import også av søt vin fra Bordeaux.
Pengestøtte går til produkjon av annenrangs eksportvin, mistenker kinesisk vintopp.
På den sichuaninspirerte oslorestauranten Dinner er det ingen som hviler på laurbærene til tross for at dette i kinesisk sammenheng knallsterke kjøkkenet har vært en suksess i over tjue år.
Den kinesiske restauranten Chang Cheng i Fredrikstad gjenoppstår etter brannen i oktober.
Multitalentet Ching He-Huang viser hvor enkelt det er å gjenskape de delikate konsistensene, aromaene, fargene og formene som kjennetegner ekte kinesisk mat.
Spam - eller spiced ham - får nytt liv som sushiingrediens. Det er en av mange mattrender i 2020.
Berberisbær er en av flere ingredienser som spås en viktigere rolle i kjøkkenet og kostholdet. Som ellers preges av å gå i en enda grønnere (og altså surere) retning.
Slik som denne smaksbomben av en nuddelsuppe. Starter du matlagningen på morgenkvisten har du rykende fersk suppe til lunsj eller en enda mer smakfull middag, hvis du klarer å vente
Det er lett som bare det å gjenskape smaken fra siste besøk på asiatisk restaurant. Her får du et knippe oppskrifter som hjelper deg på veien.
Hvilken type pasta er den beste til din pastaoppskrift? Her er oversikt over de viktigste pastatypene i det italienske kjøkken - og hva du skal bruke dem til.
Dette måltidet er så smaksmettet som det kan bli. Unn deg en slik fest før juletradisjonene overtar alt.
På Adeline Grattards Yam’Tcha forenes tradisjonsrik fransk gastronomi med asiatisk kokekunst. Møt den kvinnelige kokken som tør å revolusjonere det franske kjøkkenet.
Resultatet blir fantastisk og det med enkle grep og få ingredienser.
Siden David Chang åpnet sin ikoniske Momofoku Noodlebar i 2004 har ramenhysteriet spredd seg som ild i tørt gress. Også til Norge. I hovedstaden har flere ramensjapper dukket opp, og markedet virker ikke å være mettet. Start med å lage retten selv.
Umeshu er en søt japansk plommesake, nesten som en likør, men sjelden sterkere enn 18 prosent. Smaken av plomme er svært intens og den egner seg best å mikses - som her med gin.
Julesesongen er dessverre høytid for matkasting. Her er gode råd og oppskrifter for å unngå at mat havner i søpla.
Blomsterkålen er en krysning av grønnkål og rosenkål, og alle kokkers nye favoritt.
Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine.
Kinesere kjøper ett slott i måneden.
Av restene fra julematen kan du lage mange nok smakfulle munnfuller at det blir nok til flere. Eller bare en rekke gode middager i årets første uke. Her får du oppskriftene.
Sir Alex Ferguson skal ha planer om å bli vinbonde etter manager-karrieren.
Robert Parker selger Wine Advocate til blant andre en tidligere vinimportør fra Singapore.
I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag.
Å lage kinainspirert mat er lett som bare det. Denne wokoppskriften er intet unntak. Dagens middag kommer til å gå unna.
Både kaffe og te smaker fortreffelig som kald drikk. Her er ni oppskrifter på leskende sommerdrikker. Og mange gode tips.
Château Lafite-Rothschild-flasker solgt for tre millioner.