
Både kjeksen og iskremen er langt bedre enn kjøpeversjonen når du følger denne oppskriften.
Kjeks blir knapt bedre enn denne laget av butterdeig med karamellisert sukker på. Oppskriften på Palmier er veldig enkel.
Snart er det påske og ukens kake er først og fremst tiltenkt de minste, men det denne kombinasjonen av sprø kjeks, sjokolade og marshmallows kan ingen si nei til.
Denne fristende oppskriften på bjørnebæris kan lages som ispinne eller mellom kjeks.
At fruktis på pinne smaker bedre enn i kjeks er en kjent sak, og med boblevin å dyppe oppi blir den enda bedre.
Oreo-kjeksene er manges favoritt, og når de retolkes som kake blir smaken enda bedre. Denne oppskriften må du prøve.
Havregynene gir ekstra tyggemotstand og mye smak. Det blir vanskelig å nøye seg med en.
For her er tiramisuen fylt med deilige kjøttfulle kirsebær.
Amerikansk + sjokoladekake = mye av alt. I disse krisetider koser vi oss ekstra. Dessuten er den svært holdbar, så du behøver ikke spise opp alt på en gang.
Denne saftige peanøttkaken er en slik som kommer til å konkurrere ut de fleste tørre variantene. Liker/tåler du ikke peanøtter, kan du bytte dem ut med eksempelvis pistasjnøtter.
Muffins er perfekt for barnebursdager og utendørsmåltider, og i denne oppskriften forenes det barnslige med en smak som også de voksne vil like.
I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året.
Tre lag som lages separat og vips har du en himmelsk kake.
Pesto kan altså brukes til mer enn pasta eller pizza. Her i en søt versjon gjør den ostekaken ekstra vårlig.
Ingen klarer å si nei til kokosboller. Denne oppskriften har en hemmelig ingrediens som gjør dem ekstra gode.
Nybakte sjokoladekjeks eller cookies som det nå for det meste kalles, er så godt at det er umulig å stoppe knaskingen. Bak gjerne dobbel porsjon.
Kake hører med når sjefen skal feires nå på søndag, og her finner du de beste oppskriftene.
Alle amerikanere elsker disse godsakene med det merkelige navnet. Bli overbevist du også.
Kaffe og hvit sjokolade gir ostekaken en ekstra dimensjon. Liker du ikke kaffe, eller om den skal serveres til de yngste, kan du bruke kakao i stedet.
Bringebær er en favoritt i kakesammenheng, og med denne sjokolade-nætte-ostebunnen blir det festsus over baksten.
Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert, alle vil like, er garantert.
Så har innsender valgt å kalle kaken Ostekake med stor O. Vi kan ikke være mer enig.
Dagens rosa champagne varierer fra de letteste delikate stiler til mer rike og fyldige, med farger fra helt lys fersken til nærmest rødvinsdybde. Champagnen kan fremstå som frisk og fruktig for nåkonsum, for middels lang lagring eller være langtidsmodnede, som de nyere Oenotheque-utgavene. Aldri har utvalget av roséchampagne vært bredere enn nå.
Iskrem med kaffesmak matcher veldig godt syrlige sommerbær, så godt at du må ha et stykke til.
Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.
Sjokoladeterter er ikke bare rågodt som dessert, de er supre å ha på lur når du venter besøk, eller bare har lyst på litt søtt. Her er oppskriften.
Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.
Et par små grep og ostekaken får en ny smak. Denne vil du like.
Så kommer oppskriften fra Norges fremste mester i faget, Sverre Sætre, som med sin Sjokoladeboka er finalist konkurransen Beste norske kokebok 2019.
I noen land feires kvinnedagen med kake og blomster. Vi vil heller ha fest og champagne (eller gjerne begge deler). Og denne gjør jobben. Den finnes sågar i samtlige polutsalg med noen få unntak.
Briochedeig, eplemos og kanel som marineres i smør - det kan ikke bli noe annet enn mektig godt.
Ostekake er manges favoritt, og når du tilbereder den i stekeovnen kan den nytes enten lun eller kald.
Har du kremfløte, kremost og en pakke havrekjeks, har du også dessert. Det hele topper du frukt. Den velger du utfra smak eller det du måtte ha for hånden.
Ut å plukke, inn å bake og så inviterer du på kaffekos. Her er oppskriftene.
Vinlandet Slovenia er i stor utvikling med en rekke unge entusiastiske vinmakere som har stor vilje og ikke minst evne til lykkes på det internasjonale vinmarkedet. Særlig positivt er det at de prioriterer mange av sine lokale druer, hvilket gjør slovenske viner mer unike.
Det betyr stekt og dynket i fersk frukt eller syltetøy. Her er oppskriften.
Med denne lettvinte oppskriften får du 60 sommerfriske makroner å servere. Husk bare å følge tipsene for perfekt resultat.
Rest er Norges første rendyrkete restaurant som nyttiggjør seg så å si bare av råvarene ingen andre vil ha. Men det er umulig å se eller smake, for satsingen er på absolutt elitenivå ned til den minste detalj.
Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.
Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene.
Peanøtter smaker like godt i en kake som i snacksskåla. Prøv denne lettlagete og snacksy oppskriften.
Tidenes kanskje tidligste bærsesong kom litt overrumplende på mange, og hvis du ikke rakk ut i skogen før de tørket inn, er det ingen grunn til å fortvile. Denne kakedrømmen kan fint oppfylles med kjøpebær eller om du fortsatt har bær i fryseren fra ifjor.
Verdensmaten inntar Halden i sommer.
Tasmania har etablert seg som Australias nye midtpunktet for musserende vin. Vinene herfra er nå også tilgjengelig i basisutvalget på polet. Her får du et innblikk i hva en av verdens sørligste bebodde utposter har å by på.
Hvem kan vel ikke like kombinasjonen av iskrem, marengs og Dajm? Den er ikke bare knallgod, men også veldig lett å lage.
Tilquin med sine surøl inspirert av Cantillon og 3 Fonteinen og Préaris med sin vri på trappistøl representerer hver på sin måte den nye generasjonen av belgiske bryggere som videreutvikler landets rike øltradisjon.
Nugatti er farlig vanedannende. Det vet alle foreldre. Men når pålegget kommer i form av en kake, ja, da er det bare kos. Husk å bake ekstra stor porsjon.
Om riskrem eller multekrem ikke er hellig på julaften, kan du kanskje prøve en dessert som hele familien vil sette pris på. Eller kanskje begge deler. Her får du oppskriftene samt drikketips som passer alle. Også de som bare vil ha et glass til julekakene.
Tyttebær er en fantastisk råvare vi burde bruke mer av. Ikke bare som følge til kjøttkakene eller vilt. Hva med denne oppskriften på ostekake?
Tiramisu er italiensk og betyr trekk meg opp. Det er da også en oppkvikkende sak, full av sukker og kruttsterk kaffe som den er.