
Det smaksrike krabbekjøttet går godt sammen med andre intense smaker. Denne oppskriften må prøves til neste skalldyrfest.
Krabbe er både sunt og utrolig godt. Vi viser deg hvordan du renser og koker krabben før vi avslutter med noen lekre oppskrifter.
Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.
Krabbe er nå tilgjengelig i store deler av året. Men den smaker kanskje aller best nå om sommeren. Prøv denne lekre oppskriften.
Lag et festmåltid med krabbe midt i uka. Det er langt enklere enn du tror med denne oppskriften.
Og du blir belønnet med en himmelsk god match. Lommeboken kommer heller ikke til å merke innhugget nevneverdig.
Å blande råvarer fra hav og land er slett ikke uvanlig. I tillegg smaker det godt, og enda bedre blir det om du velger riktig drikke til. Prøv denne oppskriften med kylling og krabbe.
Nyt av sesongenes herlige råvarer og lag et festmåltid med årets krabbe denne tirsdagen.
Denne vinen er blant polhyllenes skjulte skatter. Tilgjengelig i absolutt alle polutsalg er den også. Og ikke minst perfekt til et høstlig krabbelag.
En manzanilla som denne gjør krabbemåltidet til noe helt spesielt.
Krabbe er hverdagsluksus som vi altså kan unne oss ofte nå som (hoved)sesongen er i gang. Derfor er luksusen i dette tilfellet den lille klunken med whiskey. Men den kan du altså droppe.
Det finnes knapt noe bedre enn nykokte krabbeklør og hvorfor ikke servere denne deilige dippen til?
Fiskediskene tilbyr nå nyrenset krabbe året rundt. Og prisen tillater å lage krabbefest selv midt i uka. Med denne oppskriften blir krabbe ekstra mettende samtidig som du drøyer råvaren.
Inviter dine gode venner til en skikkelig skalldyrfest denne helgen, og server noen av disse deilige rettene.
Det bugner av krabbe i fiskediskene. Be inn til fest og prøv en våre oppskrifter på smaksrikt tilbehør.
Begge disse vinene signert João Maria Cabral de Almeida er supre følger til krabbe, og ikke minst veldig mye vin for pengene, så her er det budsjettet som avgjør.
Nykokt krabbe med smaksrikt tilbehør både på tallerkenen og i glasset sier ingen nei til. Her er oppskriften på en vellykket krabbefest.
NÃ¥ bugner fiskediskene av fersk krabbe, og hvorfor ikke lage denne deilige retten med delikatessen?
Med et fullt skjell av nyrenset fersk krabbe, er denne tirsdagens middag laget på et blunk.
Denne vinen er sjelden på flere måter - også sjeldent god til krabbene som fiskediskene bugner av akkurat nå.
- Jeg spiser krabbe nesten hver eneste dag i sesongen. Mitt ønske er at kokkelandslaget snart setter krabbe på programmet. Det fortjener denne flotte råvaren, sier restauratør, Ove Fjørtoft, Sjøbua i Ålesund.
Denne portugisiske hvitvinen gjør en kjempeinnsats sammen med sommerfavoritt nummer én, enten det betyr reker, østers, blåskjell eller krabbe.
Selv om kongekrabbe er en eksklusiv råvare med god egensmak, tåler den litt juling som i denne oppskriften.
En av havets aller beste delikatesser er det perfekte tilskuddet til tacoen. Med siste rest av sesongens mais og tomater er det bare å forte seg å lage denne fristende oppskriften.
Denne muscadeten byr på virkelig lekker karakter og stor seriøsitet for en liten penge.
En god fiskesuppe trenger god fiskekraft og litt til som grønnsaker og som her, litt krabbekjøtt. Et festmåltid i seg selv med godt brød til.
Krabbeskjell, litt pasta og spinat er hovedingrediensene i denne retten som du smeller sammen på et øyeblikk. Perfekt midt i uka.
Suppe er også festmat, spesielt en suppe som denne, laget helt fra bunnen og med friske reker og avokadokrem.
Suksesshistorien bak restaurant Feinschmecker er fyldig dokumentert i kokeboken med samme navn, og med undertittelen et klassisk kjøkken. I dag får du en smakebit på dette i form av Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe.
Mens prisen på kongekrabbe har skutt i været, går snøkrabben for halvparten. Men det kan fort endre seg når kresne kokker oppdager dens kvaliteter.
Rester etter krabbefesten skaper ny feststemning på tallerkenen som brandade. Her er oppskriften og drikkeforslagene.
Pannekaker er ikke bare lettvintmat etter en travel arbeidsdag og barna roper etter middagen. Det er noe reiselystne nordmenn for lengst har oppdaget.
Denne hvitvinen er et funn til 105 kroner i flyplassbutikken.
Salat er ikke bare for folk på slankern. Det er disse smaksrike og mettende oppskriftene gode bevis på.
Txakoli er den perfekte sommervinen – saltpreget, moderat alkohol og frisk som en norsk sommerdag ved sjøen. Du finner den i 110 polutsalg.
Disse lettagete munnfullene er perfekte også til et koldtbord. Her er oppskriften.
Pala er en av Sardinias beste produsenter som også er godt representert i Norge. Her får du topp kvalitet for en rimelig penge.
Her er de beste oppskriftene med skogen gull, nemlig kantarellene som popper opp i skog og mark.
Det er nesten ingen grenser for hva du kan fylle de bakte potetene med. I denne oppskriften får du mange spennende forslag.
Norskdyrket fennikel finnes nå i alle grønnsaksdisker, og da er tiden inne for å fråtse. Her finner du et vell av ulike måter å tilberede denne aromatiske grønnsaken på.
Satser på gammelt og nytt på Lysekloster.
Vi har kanskje verdens beste fisk og skalldyr, og kongekrabben er intet unntak. Her finner du en rekke flotte oppskrifter.
Det er sjelden å få så vellagret champagnesmak til litt over 300 kroner.
Legg fordommene til side og prøv en av disse spennende kirsebærvinene til osten eller sågar viltet.
Disse to muscadetene konkurrerer ut alt av rimelig chablis og sancerre.
Fredag og lørdag denne uken er det Matstreif i hovedstaden og det forventes rekordmange utstillere fra hele landet.
Kråkeboller er sterkt etterspurt, men potensialet for denne sjømatressursen langs norskekysten er ennå ikke helt utredet. Om de ikke kan erstatte oljen, er de i alle fall et godt og svært bærekraftig bidrag.
Restauranten Little Bay i London har funnet en ny måte å lokke gjester på under finanskrisen. Kundene bestemmer prisen.
Her får du oppskriften på knallgode maispannekaker med sprøstekt bacon.
Bak Attica i Melbourne, en av Australias aller beste restauranter, står Ben Shewry, som 12 år etter at han ble ansatt har gjort restauranten kjent også internasjonalt. Det er særlig hans nære kontakt med naturen som har skapt renommeet.