
Om du ikke har muligheten til å delta på selvplukk av mais, finnes nyhøstet mais i grønnsaksdisken. Du kan legge den rett på grillen eller gjøre mer ut av måltidet. Mye god smak er belønningen.
Karri gir både en vakker farge og smakskraft til maten. Denne kombinasjonen må du prøve.
De har åpenbart ikke prøvd disse deilige munnfullene. Best av alt er at du har det meste av ingredienser i huset, eller i hvert fall rett utenfor.
Mais serveres rett fra grillen som gatemat i Mexico. Med denne smaksrike toppingen er det lett å forstå hvorfor gjestene strømmer til.
En av havets aller beste delikatesser er det perfekte tilskuddet til tacoen. Med siste rest av sesongens mais og tomater er det bare å forte seg å lage denne fristende oppskriften.
Solmodne tomater og saftig fersk mais møter hjerteskjell og intense smaker fra det sør-øst asiatiske kjøkkenet i denne smaksbomben av et måltid.
Mais er ikke bare hovedingrediensen på Mexicos matbord, det er kultur med røtter tusener av år tilbake i tid.
Fylte små maistortillas, fisk i mangosaus og maisgelé med jordbærmousse. Den kulinariske reisen i samtidens og fortidens Mexico er en eksotisk appetittvekker.
Det er lite du trenger ved siden av grillet mais. Kryddersmør og spekeskinke smaker selvsagt ekstra godt.
Den meksikanske bryggerihistorien er lang. Allerede før europeerne gjorde strandhugg i aztekernes rike i 1519 brygget innbyggerne øl av maltet mais.
Med mais fra Illinois og Indiana, rug fra Minnesota, byggmalt fra Wisconsin, egen gjærkultur og vann fra egen kilde, skaper Jack Daniel's i den vesle byen Lynchburg i Tennessee, USA, en av verdens mestselgende whiskeyer.
For om ikke akkurat en spiker, så lager du denne fyldige suppen med råvarer fra nærbutikken eller nærmeste grønnsaksutsalg.
Kyllingfrikassé bringer minner om svunnen tid, men er absolutt en rett som fortjener sin plass på tallerkenen. Med disse få enkle grepene smaker den bedre enn bestemor sin, og er på plass på kjøkkenbordet i løpet av en liten halvtime.    Denne artikkelen er kun for abonnenter.
Svært få ting er så innbydende og deilig som kremet polenta. Med skogens sopp og taleggio blir dette et av høstens mest etterlengtede måltider. At middagen er unnagjort på et blunk, er heller ikke å forakte.
Med det enorme tilbudet av friske grønnsaker vi har nå, må vi rett og slett bruke mer av dem på grillen. Her er oppskriftene.
Når svinekoteletter får riktig varmebehandling, i dette tilfellet på grillen, blir de riktig så gode.
Her får du oppskriften på knallgode maispannekaker med sprøstekt bacon.
Her er alt fra musserende viner til magnum burgunder, syrlig øl, ferdigmikset drink som smaker virkelig godt, topp vermut og ikke minst et knakende godt øl til den som må avstå fra alkohol.
Mario Pezzotti er professor i genteknikk på universitetet i Verona. Han er en av verdens fremste forskere innen genmodifisering av vinplanter. Han er ikke nådig når det kommer til europeiske vinbønders og myndigheters holdning til det han mener er vinproduksjonens framtid.
At vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.
Det er ikke mulig å bli annet enn glad når en grønn og varm suppe som denne står på middagsbordet. Oppskriften er såre enkel.
Det er først og fremst deres populære «köttbullar»-rett som skal gjøres tilgjengelig for flere.
Sommerkotelettene fra i fjor, kalkunrestene fra nyttårsaften eller scampien du kjøpte på tilbud en gang? Ja, denne salaten kan bære dem alle.
Ojai Fe Ciega Pinot Noir 2016 smaker himmelsk nå, særlig etter en runde i karaffel, og har mye å gå på for middels lang lagring.
To bokser tomater eller en kilo solmodne tomater og du er snart i mål med dagens middag som kommer med smaksgaranti.
Den er mektig nok til å være et helt måltid, og lett nok til å spise sent på kvelden. Og så smaker den sable godt.
Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.
Kjøkkensjef Emanuele Scarello på Agli Amici forvandler den upretensiøse råvaren fra dens renomme som vomfyll til en som skaper gastronomisk beundring. Men den er likevel bare en av flere ingredienser i hans tolkning av et mellomeuropeisk kjøkken.
Sprø hoder med nykål venter på deg i grønnsaksdisken. Prøv en av disse fristende oppskriftene.
Det er kanskje først og fremst det myteomspunnete navnet, men også emballasjen som har skaffet Ole Smoky Moonshine den største oppmerksomheten. Men også det faktum at moonshine er så amerikansk det kan bli. Bartendere både hjemme og ute elsker konseptet.
Crossover og fusion er kanskje nyere begreper, men konseptet er like gammelt som menneskeheten. Siden tidenes morgen har folk på vandring tatt med seg teknikker, ingredienser og smakskombinasjoner. Få kjøkken har vært mer åpne for påvirkning utenfra enn det filippinske.
Og ikke minst hvor latterlig billige disse vinene er. Denne produsenten er min yndling akkurat nå.
Ta for deg av sensommerens gull, og lag gylne pannekaker til middag i dag.
Og ikke minst bærekraftig om du velger scampi som er ASC-sertifisert. Dermed kan du spise disse populære tropiske rekene med bedre samvittighet.
Råvareprisene på mat og kaffe til himmels.
Maten i regionen Friuli-Venezia-Giulia er unik. Bare en times biltur fra kysten med all sin fisk og skalldyr, kan du velge i mat med tydelig påvirkning fra den gang området var en del av keiserdømmet Østerrike-Ungarn.
Er kjøleskapet tomt etter helgen, er dette en løsning som passer de fleste. Denne oppskriften kan nemlig bygges ned og opp etter behov.
Grillet taco med kveite er sabla godt. Og perfekt på en sommerlig fredagskveld. Her er dagens middagsoppskrift.
Å helsteike en kveite høres kanskje komplisert ut, men det er det ikke, bare utrolig godt og skikkelig festmat. Oppskriften er her.
Steking og koking er tema for kokeboken Kok & Stek som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016.
Barn i alle aldre liker fiskeboller. Og fiskeboller med karrisaus har det lille ekstra. Her er den superenkle oppskriften.
Delikat kyllingkjøtt og myk sommerkål er en perfekt match. Prøv denne oppskriften.
Denne meksikanskinspirerte oppskriften er så enkel å følge at også barna kan lage den. Helt uten halvfabrikata.
Fylte små maistortillas, fisk i mangosaus og maisgelé med jordbærmousse. Den kulinariske reisen i samtidens og fortidens Mexico er en eksotisk appetittvekker.
Saftige nystekte seiburgere smaker himmelsk og gjør denne januartorsdagen ekstra god.
Pizza på mandag er suksessformelen med stor S. Når du følger vår enkle, men raske oppskrift på pizzadeig blir du også familiens helt.
Vi elsker meksikanskinspirtert mat. Taco er folkefavoritt nummer én - men det finnes så mye annet godt du kan lage. Bare se her.
Møt stjernekokken Virgilio MartÃnez – mannen bak restaurantsensasjonen Central – og det peruanske matfenomenet.Â
Hos bourbonprodusenten Buffalo Trace kombineres særpreg, stor grad av håndarbeid og gode historier med lett tilgjengelighet.
Hvorfor er det bare de voksne som skal bestemme menyen for 17. mai. Her er et knippe oppskrifter de yngste vil elske.