
Denne kaken formelig skinner av lykke. Kanskje får du ikke tak i rød marsipan, men kaken blir like god med hvitt marsipanbånd.
Marsipan- eller bløtkake er selvfølgelige innslag på festbordet. De beste oppskriftene som alle kan klare finner du her.
Marsipan, fromasjfyll, krem og en hel bærkurv gjør susen på festbordet. Her er oppskriften.
Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.
Prøv en av disse 13 oppskriftene på hjemmelaget juleknask som brente mandler, marsipan, karameller, knekk og trøfler.
Sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikos fyller ut smaksbildet til saftige syrlige norske epler.
Det er Myk eplekake med smak av marsipan og sitron som gikk av med seieren i høstens oppskriftskonkurranse.
Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.
Om du synes marsipankake er noe som skal overlates til proffene, kan du prøve deg på denne som er både lettlaget og velsmakende. Og ikke minst enkel å pynte.
SÃ¥ er heller ikke disse Sarah Bernhardt-munnfullene vanlige julekaker, men derimot en klassiker som det alltid er plass for.
Barsjef David Jancura på cocktailbaren Krongods i Oslo byr på denne litt uvanlige måten å skape full julestemning på.
Følg denne oppskriften på marsipanmus og du har plutselig både en morsom førjulsaktivitet og forslag til julegaver.
Det er absolutt overkommelig å lage sin egen marsipankake. Pynten kan du selvsagt overlate til ekspertene.
De er søte både å se på og spise. Helt uimotståelige og ikke minst lettere å lage enn du tror.
Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.
I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året.
Hvorfor er det bare de voksne som skal bestemme menyen for 17. mai. Her er et knippe oppskrifter de yngste vil elske.
De syrlige bærene blir ekstra gode i en smørkrem som her, og en så mektig kake rekker til mange.
Ikke bare er den lekkert julepyntet, den er saftig og god og ikke minst er den rask å lage.
Denne oppskriften gir et lekkert resultat både for øyet og for munnen.
Klippingen av deigen før steking har gitt navn til denne kringlen og det gir den et ekstra fristende utseende for da ser du også hva den er fylt med.
Her får du oppskrifter på dessertene som gjør festen virkelig minneverdig.
Marengs, hylleblomst og bringebær er suksessformelen for denne kaken som forfører alle.
Du har kanskje lurt på hvorfor vi spiser boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året. Her får du forklaringen og oppskriftene.
Bløtkaker behøver ikke være store. Disse porsjonskakene er faktisk enda mer fristende. Og oppskriften er enklere enn du tror.
Om riskrem eller multekrem ikke er hellig på julaften, kan du kanskje prøve en dessert som hele familien vil sette pris på. Eller kanskje begge deler. Her får du oppskriftene samt drikketips som passer alle. Også de som bare vil ha et glass til julekakene.
Hjemmebakt julebrød smaker aller best. Baker du nå, kan du hente brød fra fryseren gjennom hele julen. Eller du kan gi det bort i julegave.
Om du vanligvis ikke kobler kirsebær og jul, kommer du garantert til å gjøre det etter å ha prøvd denne paioppskriften.
Ukens kake holder ikke tilbake på noe, men du verden så godt den smaker. Her er oppskriften.
Ut å plukke, inn å bake og så inviterer du på kaffekos. Her er oppskriftene.
For årets oppskrift er kommet direkte fra England - mer autentisk enn dette blir det ikke.
Disse små søte kakene vil ikke bare glede festens minste, men også en utslitt russ og bestefar.
Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.
Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.
De er skjøre, men svært holdbare, så selv om det er to uker igjen til jul, er det nå du skal bake denne juleklassikeren.
Mange synes de klassiske julekakene er kjedelige og tørre. Det er ikke denne.
Ikke bare at den er god, men den har en helt spesiell historie å fortelle.
Varer fra tilleggsutvalget kjøpes inn av det enkelte butikk. Men mange utsalg fører også disse juleølene nå i sesongen.
Det beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.
Å ta med portvin fra taxfree-butikken er det mye å spare på. I hvert fall hvis du kjøper begge.
Kake hører med når sjefen skal feires nå på søndag, og her finner du de beste oppskriftene.
17. mai handler om å kose seg. Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.
Det som gjør disse kanelsnurrene ekstra gode er en «hemmelig» ingrediens. Les oppskriften, så finner du løsningen.
Kveite er festfisk nummer én. Derfor er den som skapt for nyttårsaften. Du får også oppskrift på en lekker dessert.
Denne nyttårskaken vil vekke stor begeistring hos dine gjester. Ikke er den vanskelig å lage heller.
Daniel Kruse jobber ved et badehotell på ferieøya.
Det er ingen som kan konkurrere med Lise Finckenhagen når det kommer til kaker og lekenhet.
De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.
Det bugner av søte jordbær i alle fruktdisker og fra boder langs veien. Kjøp med noen kurver og prøv en av disse oppskriftene.
En undersøkelse viser at byhonning fra tjukkeste Oslo inneholder flere sunne mineraler enn honning fra landet.