
Om du foretrekker rakefisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.
Det er ikke noe som er tristere enn å kaste mat, og restene etter rakefisklaget får nytt liv med enkle grep. Bare se her.
Det er tid for en av årets beste festivaler, for i helgen går årets Rakefiskfestival av stabelen på Fagernes.
Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.
Rakefisk er herlig som forrett, men hvorfor ikke også ha det som en egen hovedrett? Se de spennende oppskriftene her.
I dag varter vi opp med en riktig tradisjonsrik rett i det vi serverer rakefisk med klassisk tilbehør.
Denne helgen serverer vi deg like godt en treretters meny med klassisk rakefisk og en deilig kritthvit torsk.
Ringerikserter fikk i 2004 sin velfortjente opprinnelsesbeskyttelse. Denne ertesorten er Norges eldste jordbruksvare som fremdeles dyrkes. På Ringerike er den fortsatt fast tilbehør til bondekost som lutefisk og rakefisk, men er klar for nye partnere.
Rakefisken er like høyt elsket som den er forhatt. At den er en av våre mest kostbare matskatter, er hevet over enhver tvil. Prøv å elske, du også, hvis du fortsatt er tvilende.
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Enten det er til julekoldtbordet, julefrokosten, selve julemiddagen eller til desserten og julekakene, finner du svaret her.
Rakfisken i mange ulike modningsgrader bare venter på at du skal la deg friste. Den beste fast food som finnes.
Rakfisk skal lukte vondt, mener noen. Det er ikke riktig. Den skal lukte lett syrlig og modent, men likevel friskt, omtrent som en godt lagret ost.
Julesesongen er dessverre høytid for matkasting. Her er gode råd og oppskrifter for å unngå at mat havner i søpla.
Av restene fra julematen kan du lage mange nok smakfulle munnfuller at det blir nok til flere. Eller bare en rekke gode middager i årets første uke. Her får du oppskriftene.
Denne cremant-en har vært med oss i snart 11 år, og er det sikreste kortet i kategorien tørr musserende under 200 kroner.
I alt 19 akevitter har så god distribusjon at du er garantert å finne flere av dem i ditt nærmeste polutsalg. Her kan du se hvilke som er best.
Her finner du 21 oppskrifter på hva du kan lage av julematrestene. Fra hurtig-ramen av ribberestene til burger med pinnekjøtt.
Her er fasiten til quizen om høstens gleder.
Mange har oppdaget rieslingvinens fortreffelighet i julesesongen, og denne boksen gjør rent julebord. Knallgod rett og slett.
Med sin usedvanlig innsmigrende karakter og ikke minst dens egenart, setter den ettertrykkelig spor etter seg. Bli glad du også.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Gjør som Eyvind Hellstrøm, introduser litt andre smaker til pinnekjøttet og du får en helt annen smaksopplevelse.
Denne portugiseren er laget av en av de mest syrerike og fargeintense rødvinsdruene som finnes. Noe som har gitt en super matvin med godt lagringspotensial.
Appelsin og mascarpone, litt krydder, honning og nøtter. Mer skal ikke til. Perfekt etter en førjulsmiddag.
Hvordan du får suksess med alle julens fiskemåltider finner du oppskriftene til her.
Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.
Pinnekjøtt er stadig fleres favoritt på julaften, men enda flere starter pinnekjøttsesongen i godt tid før julaften. Er du blant dem og har planer om delikatessen i helga, følg med for det betyr rester av pinnekjøtt i kjøleskapet. Her får du oppskriften på begge deler.
Her finner du alle akevittene Apéritif har testet de siste årene. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Det er absolutt ingen grunn til å være redd for å lage pinnekjøtt hjemme, for det lager seg nesten selv.
Det Norske Måltids hederspris er tildelt Arcus-destillatør Halvor Heuch.
Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.
Det er mye å spare på å plukke med seg noen flasker med champagne fra taxfree-butikken.
I hvert fall når den er så smaksrik som vinene til denne mannen. Gunstig priset er de også. Perfekt timing foran novembers mange festlige lag.
Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagete middagsforslaget med julepålegg eller rester perfekt.
I Grimstad finnes faktisk Europas eneste sakebryggeri. Og hos Nøgne Ø kan de virkelig sakene.
Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.
I dag serverer vi deg oppskriften på en lynrask rett som hjelper til å tømme kjøleskapet for julematrester.
Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet.
Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.
Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.
Det Norske Måltid jakter landet rundt.
Først og fremst er flesk og duppe veldig godt. At det er raskt å lege skader heller ikke på en onsdag.
Seien er både en spretten sprinter og lynrask jeger. Gjennom alle tider har den vært både fiskeelskernes fisk og fiskebondens livskraft.
For noen grenser dette til barbari. For andre er det et av årets aller største høydepunkter. Vi snakker om smalahove. Som faktisk ikke er skumlere enn røykt og saltet lammekjøtt.
Porter er et rikt mørkt og komplekst øl som svært mange setter pris på. Her får du vite mer om dette supre ølet.
Til helgen er det tid for mat, norsk mat, i det årets store matfestival, Matstreif 2011 arrangeres på Rådhusplassen i Oslo med rekordmange utstillere.
Ikke alle liker øl og akevitt. En riesling som denne derimot hamler opp med det meste.
Her er to veldig gode alternativer til årets siste skål.
Hurra, det er snart jul. Hvorfor ikke speke ditt eget pinnekjøtt og lage dine egne pølser? Du bør sette i gang nå, for du trenger den tiden vi har frem til jul.