
Ferske reker blir himmelske med hjemmelaget hvitløksmajones. Her får du to forskjellige oppskrifter på aioli.
Savoie byr på en hvitvinstil som passer veldig godt inn i dagens vintrend. Flere av de hvite mainyhetene er fra Savoie. Du kan starte ballet allerede nå med disse gode kjøpene.
Denne vinho verde-klassikeren er i storform midt i høysesongen for rekespising.
Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.
Erik Lunde (26) fra Bergen ble lørdagens raskeste og mest nøyaktige rekepiller.
Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.
Sør-India er synonymt med et krydret kjøkken med sjømat i hovedrollen. Med denne oppskriften og ingredienser fra butikken kan du gjenskape den autentiske smaken.
Kombinasjonen av kremet suppe og salte reker er knallgod. Kanskje har du rester etter helgens skalldyrfest. Du trenger bare litt brød ved siden av.
Ferske reker har grønt lys ifølge WWFs sjømatguide, så da er det bare å nyte mens du kan. Denne oppskriften er rask og passe hot.
Vi snakker om vinstiler som er så langt unna det er mulig å komme vinen du drakk til rekene siste sommer.
Denne rettens genialitet er at den er så enkel. Hvitløk, chili og god olivenolje er som skapt for å gi rekene smaksmessig alburom.
Dessuten er den overraskende lett og rask å lage. Topp fredagsmat med andre ord.
Kongekrabbe på toppen av skagenrøre med kongekrabbe, ja det sier seg selv av det blir en luksuriøs smaksopplevelse. Men du kommer langt med så vel reker som krepsehaler.
Du trenger nesten ikke en oppskrift på en rett som denne, for her er det fritt fram etter hva du har i kjøleskapet. Godt blir det alltid.
Så enkelt kan det gjøres. Det er ikke mange ingrediensene som skal til få å gjøre matopplevelsen god. Som i denne oppskriften.
Da bør du prøve deg i det uoffisielle NM i rekepilling som finner sted på Aker Brygge i Oslo 29. og 30. juli.
Suppe er også festmat, spesielt en suppe som denne, laget helt fra bunnen og med friske reker og avokadokrem.
Denne spanske tapas-klassikeren slår aldri feil; scampi eller tropiske reker som har trukket til seg maksimalt med smak av hvitløk og chili.
Det er fullt mulig å bruke tropiske reker som «scampi» og tigerreker og likevel kalle seg bærekraftig. Her guides du til å velge riktig.
Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste. Så kan du legge på litt ekstra luksus etter smak og lommebok.
Den lyse årstiden blir ikke helt den samme uten den "norske" dypvannsreka. Her får du vite hva du skal se etter.
Reker, loff og majones er godt det, men prøver du denne oppskriften, blir du overbevist om hvor mye mer spennende rekene blir.
Det er ikke mer som skal til på en tirsdag. Mye god smak for en liten innsats.
For andre år på rad ble Erik Lunde (27) den som hadde best grep på rekepillingen i årets NM.
Salat med tortellini og ferske reker er både sommerlig og mettende. Og middagen er klar på et drøyt kvarter.
Lørdag 7. september kan du vinne flotte premier i konkurransen i rekepilling under Norsk Sjømatfestival på Aker Brygge.
Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.
Denne portugisiske hvitvinen byr på veldig god vinvaluta og smaker fortreffelig til sommerens skalldyr.
En av de mest kjente italienske rettene er også superenkel å lage og utrolig god på smak.
I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.
Kjenn hvordan varmen brer seg i kroppen i det du serverer denne deilige, raske suppen til middag i dag.
Byggris og avocado er det som skal til for å gjøre en håndfull reker eller andre skalldyr til et fullverdig måltid. Smaker knallgodt gjør det også.
Det er ikke rart at wok har blitt så populært med sine herlige smaker og rask tilberedning.
En krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød setter fart på smaksløkene. Prøv denne lettlagete oppskriften.
Reker fra Lyngen kan bli kåret til Europas beste sjømat.
Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg.
Og ikke minst bærekraftig om du velger scampi som er ASC-sertifisert. Dermed kan du spise disse populære tropiske rekene med bedre samvittighet.
Med friske reker har du utgangspunktet for denne enestående suppen som er en perfekt avslutning på uken.
Sei, blåskjell og reker mister hverdagspreget i denne smaksrike fiskegryten. Perfekt når det er mange til bords.
Ikke vær redd for å bruke sjømat i pastaen, prøv bare dagens delikate oppskrift.
Vi frister med en saftig kylling med smakfullt tilbehør og en god vin som følge i dag.
Server denne knasende sprø salaten med deilig tilbehør til middag i dag.
Linguini med reker ser riktig så uskyldig ut, men chilien og krydderet gjør sitt for denne superenkle oppskriften.
Saftig kveite og kjøttfulle reker trenger ikke så veldig mye mer for å gi et fullverdig måltid.
Det er midtsommerkveld og dermed gjør vi det enklere enn enklest. Kvelden skal feires med reker naturell og godt tilbehør.
Denne portugisiske hvitvinen gjør en kjempeinnsats sammen med sommerfavoritt nummer én, enten det betyr reker, østers, blåskjell eller krabbe.
Rekene fra Finny Sirevaag bidro sterkt til seieren mener Geir Skeie etter å ha gått til topps i Bocuse d'Or.
Det er sjømatbedriften Finny Sirevaag som skal levere rå reker til årets Bocuse d´Or i Lyon.
Bánh xèo betyr direkte oversatt fresende pannekake, oppkalt etter lyden som kommer idet pannekakerøren treffer den glovarme pannen. Disse vietnamesiske pannekakene er knasende sprø og fresende god. Akkurat det du trenger på en dag som denne.
Har du ikke det, kan du bruke skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Og du kan lage den så hot og syrlig som du ønsker.