Stor test av ripasso

Valpolicella både med og uten ripasso bør være selvfølgelig elementer i vinkjelleren. Stor drikkevennlighet, god fleksibilitet i matveien og god valuta for pengene er sterke argumenter. Her er del 2 av denne testens 61 viner, hvor vi presenterer vinene me
Redaksjonen
17 November 2005 - 17:10

Slik ble testen gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Magdalena Rosenblad, Klosteret og Torstein Østenstad, Ylajali.

Testen, som ble gjennomført den 3. og 4. mars 2005, omfatter 61 viner innen kategoriene valpolicella/classico/superiore med og uten ripasso samt IGT.

   Remi Madsen   Magdalena Rosenblad   Torstein Østenstad
Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Smakingen ble foretatt blindt etter type og årgang. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover kategori før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2005. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Stor test av Valpolicella og Ripasso

 

Del 1: Test av Valpolicella/Classico/Superiore uten Ripasso

>>>

Del 2: Test av Ripasso DOC og IGT

Ripasso DOC og IGT:
Bussola Valpolicella Classico Superiore TB 2001
Az. Agr.di Tommaso Bussola
Italia - Veneto
33604 Vectura - kr 281,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Tett dyp rød med svakt brunskjær i kanten. Utrolig fyldig duft av svarte plommer, mørke bær, skogsbær, tørket frukt som rosiner, krydder og eik.
Smak: Stor sødme og fylde i anslaget, en del rosiner, bitter sjokolade og mandler, flott syre, svært kompleks og ikke minst lang, den søte frukten holder seg helt ut i slutten. (2001)
Mat: Rike retter med rødt kjøtt, særlig velhengt vilt, meditasjonsvin.
Vurdering: En stor vin med nærmest ekstremt myk og stor munnfølelse. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: Corvina, rondinella og molinara.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷
Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2001
Zenato
Italia - Veneto
34687 VSD - kr 169,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
WineTailor
Farge og duft: Tett mørk rød. Rik flott duft av kjøttfulle kirsebær, moreller, plommer, kandisert fiol, krydder, lær, jordsmonn og bitter sjokolade.
Smak: Bløtt modent bæranslag, god fylde, stramme fine tanniner, sitter lenge med noe eik og stall i finishen. (2001)
Mat: Rike retter med rødt kjøtt, også vilt.
Vurdering: En meget vellaget vin som tåler å ligge i minst fire år til. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: 80% Corvina Veronese, 15% Rondinella, 5% Molinara
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. på eikefat
Bestill her:

÷
Accordini Valpolicella Classico Superiore Ripasso Acinatico 2002
Az. Agr. Stefano Accordini
Italia - Veneto
33140 Gaia Wine & Spirits - kr 179,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Tett mørk rød. Svært innbydende duft av røde og mørke skogsbær, søte plommer, kirsebærsteiner, eik, tørket kjøtt, snev av røyk og jordsmonn.
Smak: Flott sødmefylt anslag, fin stofflighet, meget god syre og tilsvarende tanniner, sitter veldig godt og lenge. (2002)
Mat: Vilt.
Vurdering: En svært innbydende vin som er topp nå men som vil smake like godt de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2002)
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷
Brolo di Campofiorin 1998
Masi Agricola SpA
Italia - Veneto
33217 Cuveco - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett mørk rød med brunlig kant. Flott duft av modne røde og mørke bær, særlig kirsebær, tørket frukt som sultanarosiner, krydder, skogbunn, eik, lær og sjokolade.
Smak: Flott saftighet i anslaget, moden stil, fin sødme, følgerduften, gode syrer, snille behagelige tanniner, bra fylde, myk lang og deilig finish. (1998)
Mat: Tørre oster, også forseggjorte retter med lam eller kalv.
Vurdering: En moden og god vin som tåler et par år til i kjelleren. Meget godt kjøp. (1998)
Laget av: 75 - 80% corvina og 20 - 25% rondinella
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷
Campo San Vito Valpolicella Classico 1998
Villa Monteleone
Italia - Veneto
40913 Cuveco - kr 199,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød med lysere kant. Nydelig duft av modne skogsbær, plommer, rosiner, tørket frukt, skogbunn og vanilje.
Smak: Flott sødmefylt anslag, saftig, følger duften, god fylde, sitter lenge. (1998)
Mat: Lam eller kalv med kremet saus.
Vurdering: En meget god og innsmigrende vin som er perfekt å drikke nå men som holder et par år til. Godt kjøp. (1998)
Laget av: Corvina, molinara og rondinella
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷
Roccolo Grassi Valpolicella Superiore 2001
Roccolo Grassi
Italia - Veneto
47685 VSD - kr 268,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Tett mørk rød. Kompleks duft med mørke og røde bær, trøffel, krydder og blomster.
Smak: Fint søtlig og modent bærpreg, særlig fra plommer og søte moreller, flott fylde og syre samt gode tanniner, mørk sjokolade og eik i finishen. (2001)
Mat: Tørre oster, grillet kjøtt.
Vurdering: Topp matvin som vil utvikle seg videre i minst fire-fem år. Godt kjøp. (2001)
Laget av: 60% corvina, 15% corvinone, 20% rondinella, 5% croatiaia
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷
Capitel del Monte Cabernet Sauvignon 2000
Ten. Sant' Antonio
Italia - Veneto
43059 Vectura - kr 270,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Jensen & Co
Farge og duft: Meget tett mørk rød. Rik og kraftig duft med innslag av søte mørke bær, noe grønt samt jordsmonn.
Smak: Mektig anslag, god saftighet frisker opp, aromaene fra duften kommer igjen, gode tanniner, fyldig lang finish. (2000)
Mat: Oksekjøtt med god saus.
Vurdering: En meget god vin som er fin å drikke nå og som vil utvikle seg videre i minst tre-fire år til. Godt kjøp. (2000)
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

÷
Serègo Alighieri Valpolicella Classico Superiore 1999
Masi Agr.
Italia - Veneto
41905 Cuveco - kr 599,50 (150cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Moden interessant duft med varmt bærpreg, krydder, tobakk, skogbunn, lær, sjokolade.
Smak: Kjøttfullt elegant anslag, følger duften, flott lagret aroma, fine myke tanniner, sitter lenge med noe lakris i finishen. (1999)
Mat: Forseggjorte retter med kalv eller viltfugl, gjerne med sopp eller trøffel og kremet saus.
Vurdering: En edel og moden vin som nok kan ligge to-tre år til. Verd prisen. (1999)
Laget av: 70% corvina, 20% rondinella, 10%molinara
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷
Dal Forno Valpolicella Superiore 2000
Az. agr. Dal Forno Romano
Italia - Veneto
42544 Cuveco - kr 690,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Farge og duft: Usedvanlig tett mørk rød. Stor rik duft med masse bæraromaer, trøffel tørket kjøtt samt fatkrydder og urter.
Smak: Tett og stoffrikt anslag, en god del tørrstoffer samt fremtredende fatpreg, noe bittertoner i finishen. (2000)
Mat: Rike krydrete retter med grillet rødt kjøtt, røffe viltretter.
Vurdering: Veldig ung og i øyeblikket fatpreget vin som bør ligge et år eller to før den nytes og som vil utvikle seg videre i minst fem-seks. Høy pris. (2000)
Laget av: Corvina, corvione, rondinella, croatina, oseletta
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

+
San Vito Villa Molino 2003
Sartori
Italia - Veneto
43136 Vectura - kr 329,00 (300cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett mørk rød. Intens duft av svært modne røde plommer, søte kirsebær, moreller, tørket frukt, skogbunn og fatkrydder.
Smak: Flott bærfrukt i anslaget, klarer ikke å følge duften helt opp men på god vei, god syre, ok tanniner, bløt finish. (2003)
Mat: Tåler en del kraft i maten, gjerne viltfugl eller lever.
Vurdering: Stor og rund vin som er veldig god nå. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: Corvina
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+
Collection Frithjof Nicolaysen Valpolicella Classico Ripasso 2003
Arcus
Italia - Veneto
50261 Vectura - kr 112,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Arcus
Farge og duft: Mørk rød med brun kant. Flott duft med masse fruktsødme fra både frisk og tørket frukt, fatkrydder, jordsmonn og lær.
Smak: Fint saftig anslag med mye røde bær, noe fat og urter i midten, god fylde, fin syre, bra tanniner, noe bittertoner og eik i finishen. (2003)
Mat: Vaktel eller fasan med kremet saus.
Vurdering: Drikkeklar men vil utvikle seg videre i et par år til. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 75% corvina, 20% rondinella, 5% molinara
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+
Falasco Valpolicella Ripasso 2003
Cant. Valpantena
Italia - Veneto
46616 VSD - kr 119,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinum
Farge og duft: Mørk rød. Tung sødmefylt duft av røde bær, mørke kirsebær, både friske og tørkete, plommer, eik.
Smak: Saftig og fast i anslaget, fin stofflighet, bra syre, veldig bløt og lang med rosiner, røyk og eik i finishen. (2003)
Mat: Grillet lyst kjøtt, gjerne kanin eller kalv.
Vurdering: Aller best å drikke nå. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 70 % corvina, 30 % rondinella
Alkoholinnhold: 13,5%vol.
Bestill her:

+
Le Bine Valpolicella Classico Superiore 2002
Campagnola
Italia - Veneto
3464 Vectura - kr 122,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Dyp rød. Fyldig duft av skogsbær, kirsebær, svarte plommer, jordsmonn, stall og eik.
Smak: Fast og saftig i anslaget, mykner til utover med god harmoni mot duften, bra syre og ganske bløte tanniner, god lengde. (2002)
Mat: Lettere viltretter, gjerne med kremet saus.
Vurdering: Perfekt nå men tåler et par år til. Meget godt kjøp. (2002)
Laget av: 40-70% corvina, 20-40% rondinella, 5-25% molinara
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Flaskemodnet i 12 md før salg.
Bestill her:

+
Regolo 2001
Sartori
Italia - Veneto
34300 Vectura - kr 124,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett mørk rød. God saftig duft av skogsbær, kirsebær, tørket frukt, eik, blomster og jordsmonn.
Smak: Flott anslag med god fasthet og saftighet, følger duften, bra syrer og tanniner, fyldig og lang. (2001)
Mat: Tørre oster, vilt, alene.
Vurdering: Ungdommelig og god vin som vil utvikle seg videre i minst tre år. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: Corvina veronese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+
Le Crosare Ripasso 2003
Cant. Lenotti
Italia - Veneto
46012 VSD - kr 145,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Mørk rød. Rik duft av kirsebær, plommer, røde skogsbær, tørket frukt, fat, jordsmonn, kaffe og animalske toner.
Smak: Saftig og sødmefylt anslag, fin frukt, middels fylde, bra syre og bløte tanniner, sitter lenge. (2003)
Mat: Drikkevin, men også fin til ikke for kraftig vilt.
Vurdering: En godt laget vin som er fin å drikke nå og de neste to årene. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 75% corvina 20% rondinella 5% molinara
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+
Rocca Sveva Valpolicella Superiore Ripasso 2001
Cant. di Soave
Italia - Veneto
47600 VSD - kr 149,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett mørk rød med lysere kant. Svært kompakt og rik duft med en del søte og modne bærtoner, eik/tregvirke og stall.
Smak: Bløtt modent og sødmefylt anslag, fin saftighet, henter opp aromaene fra duften, bløte tanniner, fin ettersmak. (2001)
Mat: Drikkevin, moden oster.
Vurdering: Deilig nå men tåler et par år til. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: Corvina, molinara, rondinella
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+
Sagramoso Valpolicella Superiore Ripasso 2000
Pasqua
Italia - Veneto
33759 VSD - kr 149,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Tett mørk rød. Lett utviklet kompottaktig duft av saftige røde bær, skogsbær, kirsebær, skogsjord, stall, krydder og karamell.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, følger duften godt, bra syre og tanniner, meget behagelig helt ut i slutten som for øvrig er lang. (2000)
Mat: Svin, lam.
Vurdering: Smaken er bedre enn duften. God nå men vil utvikle seg videre i minst to-tre år til. Godt kjøp. (2000)
Laget av: Corvina, rondinella, corvinone og negrara.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+
Bussola Valpolicella Classico 2003
Az. Agr. Tommaso Bussola
Italia - Veneto
34297 Vectura - kr 162,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Klar mørk rød. Vinøs duft med stort innslag av røde og mørke bær, særlig skogsbær.
Smak: Ung og saftig i anslaget, litt varm i frukten, men friske syrer holder det hele sammen, bløte tanniner, tørket frukt, krydder og eik i finishen. (2003)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: En pent laget vin som er best nå men tåler et år eller to til. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: Corvina
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+
Tedeschi Capitel San Rocco 2001
Tedeschi
Italia - Veneto
46070 VSD - kr 169,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Flott duft med moden og tørket frukt, urter, søtlig eikepreg og noe stall.
Smak: Bløtt saftig om enn litt rustikt anslag, fin syre, godt integrert eik, noe tørrstoffer og sjokolade i finishen. (2001)
Mat: Trenger mat med sødme eller fedme.
Vurdering: Best innen to år. Godt kjøp. (2001)
Laget av: 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% molinara, dinarella, rossignola, oseleta, forselina og nedrara.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+
La Grola 1999
Allegrini
Italia - Veneto
7774 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Vinøs duft med dype kirsebærtoner, skogbunn, tjære, lær og tørket kjøtt.
Smak: Syrlig kirsebærpreg i anslaget, følger duften, noe eik fra midten gir vinen en litt tørr karakter, friskes imidlertid noe opp av gode syrer, sitter veldig lenge. (1999)
Mat: Rødt kjøtt med kremet saus.
Vurdering: Må ha mat. Vil utvikle seg videre et par år til. Godt kjøp. (1999)
Laget av: 70% corvina , 15% rondinella, 10%syrah, 5% sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md fatlagring (eik fra allier / nevers), 12 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

+
Masi Campofiorin 1995
Masi Agr.
Italia - Veneto
42552 Cuveco - kr 229,00(75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød med brun kant. Delikat moden duft av tørket frukt, trevirke, appelsinskall, lær og krydder.
Smak: Modent litt syrlig anslag, følger duften, bløte tanniner med snev av røyk i finishen. (1995)
Mat: Lam eller kalv med sjysaus og sopp.
Vurdering: En slank og moden vin som ikke er helt ferdig. Bør imidlertid drikkes nå hvis du ikke har en perfekt kjeller. Verd prisen. (1995)
Laget av: 65% corvina, 25% rondinella, 10% molinara
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+
Masi Campofiorin 1985
Masi Agr.
Italia - Veneto
42223 Cuveco - kr 299,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød med oransje kant. Utviklet og nyansert duft av tørket frukt, kjeks, trevirke, nøtter, røyk, tørket frukt og melkesjokolade.
Smak: Saftig anslag med tydelig preg av tørket frukt, tørr men likevel meget bløt og delikat, sitter en god stund. (1985)
Mat: Alene.
Vurdering: anbefales kun til den som liker helt modne viner. Verd prisen. (1985)
Laget av: Corvina, rondinella, molinara, rossignola
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Valpantena Corvina 2003
Cant. Valpantena
Italia - Veneto
20620 VSD - kr 319,90 (300cl)
Basisutvalg (Basis)
Servco / Vinum
Farge og duft: Mørk rød med blåskjær. God søtlig bærpreget duft med noe krydder.
Smak: Saftig anslag med mye kirsebær og moreller, noe fatkrydder og en anelse tørket kjøtt, gode syrer, bløte tanniner, sitter en stund. (2003)
Mat: Drikkevin, torsk, salat med spekemat.
Vurdering: Lettdrikkelig vin for nåkonsum. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 100% Corvina Veronese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Corte Giara Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2002
Corte Giara
Italia - Veneto
20006 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Litt rustikk duft med røde bær, kirsebær, jordsmonn, eik og krydder.
Smak: Saftig anslag, frisk rød frukt samt svisker, bra syre, myke tanniner som gir en god bløthet helt ut i slutten. (2002)
Mat: Lettere retter med and.
Vurdering: Lettdrikkelig vin som er best nå men som tåler et år til. Godt kjøp. (2002)
Laget av: 50% corvina, 45% rondinella, 5% molinara
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring og 4 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

San Vito 2001
Sartori
Italia - Veneto
43073 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Ren duft av kirsebær, røde bær, skogsbær, søtlig krydder og jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, følger duften, litt tørre tanniner mot slutten, sitter lenge med eik og jokolade i finishen. (2001)
Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: Bør drikkes nå til mat. Meget godt kjøp. (2001)
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Masi Campofiorin 2001
Masi
Italia - Veneto
3339 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Mørk rød med oransje kant. Moden søtlig duft med kirsebær, svisker og daler samt jordsmonn, krydder.
Smak: Modne bær i anslaget, litt fremtredende alkohol i starten, men gir seg etter hvert og blir ganske elegant og balansert, sitter lenge med snev av medisinskap i finishen. (2001)
Mat: Lam.
Vurdering: Drikkes innen to-tre år. Godt kjøp. (2001)
Laget av: Corvina, rodinella, molinara
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md fatlagring, 6 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

Impero Ripasso Valpolicella Superiore 2003
Vinea
Italia - Veneto
46760 Lassaga Trading Internasjonal - kr 155,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Lassaga Trading International
Farge og duft: Tett mørk rød med lys kant. Vinøs duft med en del eik og animalskhet samt bærkompott og skogbunn.
Smak: Saftig og ganske fyldig anslag, følger duften, ok syre og tanniner, sitter godt med animalske aromaer i finishen. (2003)
Mat: Lettere viltretter.
Vurdering: God vin for konsum innen to år. Godt kjøp. (2003)
Laget av: Corvina, rondinella og molinara
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Palazzo della Torre 1999
Agr. Allegrini
Italia - Veneto
33177 Vectura - kr 169,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Dyp rød med lys kant. Søtlig litt eksotisk duft duft av syltetøy, syrlig kjernefrukt, eik, kaffe og skogbunn.
Smak: Saftig bløtt anslag, fine syrer og snille tanniner, sitter en stund med vegetalt innslag. (2001)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: God men kunne hatt mer personlighet. Verd prisen. (2001)
Laget av: 70% corvina, 25% randinella og 5% sangiovese.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2001
Tommasi
Italia - Veneto
41766 Vectura - kr 174,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Fine bæraromaer, jordsmonn, røyk, støv og eik,
Smak: Bløtt saftig anslag, følger duften, god syre, veldig bløte tanniner, sitter en stund. (2001)
Mat: Ikke for kraftig grillmat.
Vurdering: Bør drikkes nå. Verd prisen. (2001)
Laget av: 70% corvina veronese, 20% rondinella, 10% molinara
Alkoholinnhold:13,0% vol.
Bestill her:

Monte Garbi Valpolicella Superiore 2000
Ten. Sant' Antonio
Italia - Veneto
43058 Vectura - kr 179,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Jensen & Co
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Modne bær, røde og mørke, snev av syltetøy, jordsmonn og krydder.
Smak: Saftig modent anslag, strammer seg godt inn mot slutten, litt tørr men ikke plagsomt, sitter en stund med søtlig fatkrydder i finishen. (2000)
Mat: Grillet kalv med en del fedme i tilbehøret.
Vurdering: God matvin for nåkonsum. Verd prisen. (2000)
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Serègo Alighieri Valpolicella dell'Anniversario 2000
Masi Agr.
Italia - Veneto
42558 Cuveco - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk tett rød med brunlig kant. Flott moden duft med kirsebær, tørket frukt, kaffe, fat og mørk sjokolade.
Smak: Modent saftig anslag, ganske kompleks og elegant, litt spiss syrlighet i midten, godt integrert fatpreg, sitter lenge med snille bittertoner i finishen. (2000)
Mat: Grillet rødt kjøtt med kremet saus.
Vurdering: Moden vin som er aller best nå. Verd prisen. (2000)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

Accordini Passo Rosso del Veneto 2000
Az. Agr. Stefano Accordini
Italia - Veneto
33141 Gaia Wine & Spirits - kr 279,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Tett mørk rød. Rik duft av søte skogsbær, tørket frukt, kjøtt, krydder og eik.
Smak: Søtlig anslag, en del fat i midten, tanninene er litt vel tørre, men god saftighet hjelper på, en del fat og sjokolade i finishen. (2000)
Mat: Saftig rødt kjøtt.
Vurdering: Moderne vin med litt vel mye fat. Trenger mat. Tåler et par år til. Verd prisen. (2000)
Laget av: Corvina, molinara, cabernet sauvignon, merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Viviani Valpolicella Classico Campo Morar 2000
Viviani
Italia - Veneto
46802 VSD - kr 279,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Dyp mørk blårød. Rik duft av søte plommer, mørke kirsebær, svisker, skogsjord og fat.
Smak: Saftig og bløtt anslag, modent midtparti, litt spiss syre og noe bitterhet samt krydder og fat mot slutten. (2000)
Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: Bør drikkes nå. (2000)
Laget av: Corvina, rondinell
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷
Corvina Falasco 2003
Cantina Valpantena
Italia - Veneto
46075 VSD - kr 89,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinum
Farge og duft: Mørk rød med blåskjær. Røde og mørke bær, jordsmonn og krydder.
Smak: Saftig anslag, følger duften, frisk bløt og litt lett stil, sitter en stund. (2003)
Mat: Drikkevin, salater, pasta.
Vurdering: Lettdrikkelig vin som bør nytes nå. Godt kjøp. (2003)
Laget av: 100% corvina
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷
Solane Valpolicella Classico 2002
Santi
Italia - Veneto
37558 Vectura - kr 141,20 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Dyp rød. Litt rustikk duft med noe frukt og mørke bær, blomster, lær.
Smak: Modent lett sødmefylt anslag, en del tørrstoffer fra midten, men likevel ganske bløt, noe alkohol i slutten. (2002)
Mat: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: Ganske saftig og god men mangler litt nyanser. Må drikkes nå. Verd prisen. (2002)
Laget av: 65% corvina, 30% rondinella, 5% molinara
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring.
Bestill her:

Flaskefeil:
Sant' Antonio Valpolicella 2003
Ten. Sant' Antonio
Italia - Veneto
43057 Vectura - kr 121,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Jensen & Co
Vurdering: Korkfeil (2003)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Mazzi Valpolicella Classico Superiore 2003
Roberto Mazzi et Figli
Italia - Veneto
50138 Gaia Wine & Spirits - kr 139,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Vurdering: Korkfeil (2003)
Laget av: 70% corvina, 25% rondinella, 5% molinara
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Sestante Valpolicella Classico Superiore 2000
Il Sestante
Italia - Veneto
34671 Vectura - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Vurdering: Korkfeil (2000)
Laget av: 70% corvina veronese, 15% rondinella og 15% molinara.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Du befinner deg her:

 

Innledning: Stor test av Valpolicella og Ripasso

 

Del 1: Test av Valpolicella/Classico/Superiore uten Ripasso

>>>

Del 2: Test av Ripasso DOC og IGT

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her