10. september - Smak Speysides skatter

Bli med på en utrolig smaking av whisky fra syv enestående destillerier.

Speyside er virkelig et skattkammer for alle whiskyelskere. I denne lille kroken av Skottland finner du nemlig mer enn halvparten av landets destillerier.
 
Bli med oss på en utrolig spennende smaking av whiskyer fra ikke mindre enn syv av de fremste destilleriene i dette spennende området.
 
Smakingen blir ledet av FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile"> whiskyeksperten Chris Maile .
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
"Loved by king and pauper"
Whiskyproduksjon var lenge forbudt i Skottland, men det skulle mer enn et forbud til for å holde skottene fra å produsere uisgebeatha , eller whisky som vi kjenner det som.
 
På begynnelsen av 1800-tallet fantes det i området The Glen Livet alene over 200 illegale destillerier, der det ble produsert whisky av ulik kvalitet.
 
I 1822 endret dette seg derimot dramatisk da kong Georg IV var på en rundreise i Skottland. Da han fikk servert et glass brennevin fra The Glen Livet, falt han helt i staver og ba straks om påfyll.
 
Ryktet sier at kongen - i løpet av den uken han var i Skottland - ikke drakk annet enn whisky, og i 1823 ble forbudet opphevet.
 
I dag er området Glen Livet en del av det større området Speyside, som er hjemstedet for noen av verdens aller mest kjente og raffinerte whiskyer.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Flytende gull
Dette er bare en av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene, og denne kvelden kan du selv kjenne den store kompleksiteten og elegansen som finnes i whiskyene fra Speyside.

Chris Maile vil presentere whisky fra følgende destillerier:

Originalen: The Glenlivet
Bestselgeren: Glenfiddich
Den fruktige: Balvenie
Den komplekse: Cragganmore
Den gjenoppståtte: Benromach
Den uavhengige: Linkwood
Aristrokraten: Macallan
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.

è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt

Tid: 10. september 2007 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- (avgiftsfritt)
Sted: Håndverkeren kurs- og konferansesenter, Rosenkrantz' gate 7, 0159 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 100907 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 05.09.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Keeper of the Quaich
Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene. Chris Maile er av skotsk herkomst og familien hans kommer fra Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.

En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge. Han har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn seks år, og har gjennom mer enn 250 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.

I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Kommende kurs

Til toppen