14. september i Stavanger - Smak 13 viner fra Chile

Nå får du som bor i Stavangers overkommelige nærhet en gullkantet mulighet til å smake hele 13 viner fra det chilenske vinhuset Santa Carolina. Fem røde og seks hvite er i salg i Norge. De siste to rødvinene får du en sjelden anledning til å smake denne s
Redaksjonen
25 August 2004 - 10:31

Vinhuset Santa Carolina ble etablert i 1875 av Luis Pereira. Navnevalget var svært enkelt; det var etter hans kone, Carolina Iniguez. Deretter blir historien mer spennende. Pereira fikk nemlig sendt inn både vinstokker og tilhørende vineksperter fra det franske vinområdet Bordeaux. Nå skulle Maipo Valley produsere høykvalitets vindruer ved hjelp av etablerte vinrøtter fra Europas store vinområde.
 

Selv i dag er kreativitet og eksperimentering noe av det Santa Carolina bygger sine viner på. Selvsagt med solid erfaring i ryggen. Og resultatet har ikke uteblitt. I dag selger Santa Carolina årlig for mer enn 270 millioner kroner. Mer enn 1,7 millioner kasser vin finner sin vei ut til de 50 landene selskapet eksporterer til.

Santa Carolina regnes som en betydelig produsent i Chile. I både salg og volum er de ranket som blant de fem største i Chile. Hele 650 hektar vinmark er selveiet. I tillegg kommer ytterligere 1000 hektar med vinmark hvor Santa Carolina gjennom langtidskontrakter har sikret seg leveranse av druer.

Fra nord til syd er følgende fem vinområder viktigst i Santa Carolinas vinproduksjon: Casablanca, Maipo Valley, Rapel Valley, Lontue og Maule Valley. Produksjonen spenner også over fem vinserier; Antares, Classic, Reservado, Barrica og Reserva de Familia.
 

Dette er alle de 13 vinene du får smake:

Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Carmènere.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Laget av: 90% merlot + 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Gewürztraminer.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
 
Laget av: 50% Chardonnay + 50% Sémillon.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 

w Santa Carolina Barrica Selection Carmenere 2002
Laget av: 100% Carmenère.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
 

w Santa Carolina VSC 2001
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 225,-
 

Smakingen er nå avholdt

Tid: 14. september 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
 
Sted:
Bevaremegvel Bar & Restaurant
Vannari Mat-, Øl- og Vinkjeller
Skagen 12, 4006 Stavanger

Kurset varer til ca. kl. 22:00

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 140904-ST. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her