14. september i Stavanger - Smak 13 viner fra Chile

Nå får du som bor i Stavangers overkommelige nærhet en gullkantet mulighet til å smake hele 13 viner fra det chilenske vinhuset Santa Carolina. Fem røde og seks hvite er i salg i Norge. De siste to rødvinene får du en sjelden anledning til å smake denne s
Redaksjonen
25 August 2004 - 11:31

Vinhuset Santa Carolina ble etablert i 1875 av Luis Pereira. Navnevalget var svært enkelt; det var etter hans kone, Carolina Iniguez. Deretter blir historien mer spennende. Pereira fikk nemlig sendt inn både vinstokker og tilhørende vineksperter fra det franske vinområdet Bordeaux. Nå skulle Maipo Valley produsere høykvalitets vindruer ved hjelp av etablerte vinrøtter fra Europas store vinområde.
 

Selv i dag er kreativitet og eksperimentering noe av det Santa Carolina bygger sine viner på. Selvsagt med solid erfaring i ryggen. Og resultatet har ikke uteblitt. I dag selger Santa Carolina årlig for mer enn 270 millioner kroner. Mer enn 1,7 millioner kasser vin finner sin vei ut til de 50 landene selskapet eksporterer til.

Santa Carolina regnes som en betydelig produsent i Chile. I både salg og volum er de ranket som blant de fem største i Chile. Hele 650 hektar vinmark er selveiet. I tillegg kommer ytterligere 1000 hektar med vinmark hvor Santa Carolina gjennom langtidskontrakter har sikret seg leveranse av druer.

Fra nord til syd er følgende fem vinområder viktigst i Santa Carolinas vinproduksjon: Casablanca, Maipo Valley, Rapel Valley, Lontue og Maule Valley. Produksjonen spenner også over fem vinserier; Antares, Classic, Reservado, Barrica og Reserva de Familia.
 

Dette er alle de 13 vinene du får smake:

Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Carmènere.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Laget av: 90% merlot + 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Gewürztraminer.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
 
Laget av: 50% Chardonnay + 50% Sémillon.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 

w Santa Carolina Barrica Selection Carmenere 2002
Laget av: 100% Carmenère.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
 

w Santa Carolina VSC 2001
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 225,-
 

Smakingen er nå avholdt

Tid: 14. september 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
 
Sted:
Bevaremegvel Bar & Restaurant
Vannari Mat-, Øl- og Vinkjeller
Skagen 12, 4006 Stavanger

Kurset varer til ca. kl. 22:00

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 140904-ST. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her