16. mars i Oslo - Eksklusiv og unik Bordeaux-smaking

Opplev noen av vinverdens mest mytiske og elegante viner i flere årganger, i det vi inviterer til en eksklusiv smaking av det beste Bordeaux har å by på. 
Redaksjonen
17 Februar 2009 - 10:55

Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med perfekte klimatiske og geologiske forhold har viner fra Bordeaux blitt nær sagt mytiske.
 
Bli med Bernard de Laage de Meux på en smaking av seks viner fra et av verdens aller mest berømte vinhus - Château Palmer.
 
Vi har et begrenset antall plasser til dette kurset.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Eksepsjonell kvalitet
Médoc, som ligger helt vest i Bordeaux-området, er et rent rødvinsområde og det er her du finner de fleste av de verdenskjente vinslottene.
 
Det var hit den britiske generalmajoren Palmer, kom i 1814 og overtok eiendommen som i dag bærer hans navn.
Et ubønnhørlig fokus på kvalitet og gradvis ekspansjon over nesten 200 år, har gitt dette vinslottet en stjerne blant vinkjennere.
 
Huset har i dag 52 ha vinmarker plantet med merlot, cabernet sauvignon og litt petit verdot. Men det er det spesielle jordsmonnet med flere meter tykke grusfelt som over årtusener har blitt skylt opp av elven, som gir ideelle forhold for å dyrke vindruer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Unike viner i flere årganger
Denne kvelden får du lære mer om vinområdet Bordeaux, om jordsmonnets innvirkning på vinens karakter og du får selv smake hvor stor forskjell det kan være mellom de enkelte årgangene på vin.
 
Du får smake to årganger av den nye stilen av viner fra Château Palmer gjennom deres Alter Ego, samt hele fire årganger av deres førstevin Château Palmer.
 
 
Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å smake vin til kr 10 000 - meld deg på i dag.
 
Vinene du får smake denne kvelden er (samtlige viner finnes på spesialbestilling):
 
• Château Palmer Alter Ego 2004, kr 580,- (spesialbestilling)
• Château Palmer Alter Ego 2001, kr 605,90 (spesialbestilling)
• Château Palmer 2003, kr 1435,50 (spesialbestilling)
• Château Palmer 2000, kr 3499,- (spesialbestilling)
• Château Palmer 1998, kr 1859,- (spesialbestilling)
• Château Palmer 1996, kr 1911,50 (spesialbestilling)

è Meld deg på her(klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 16. mars 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 850,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
OBS: Kun 50 plasser.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 02.03.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Alain Vacheron, Philippe Roy, Château Palmer
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her