16. mars i Oslo - Kokkekurs med påskens godbiter

Espen Vesterdal Larsen fra kokkelandslaget er vår guide gjennom et spennende kokkekurs med påskelam, kamchatkakrabbe og alle slags søte fristelser. Meld deg på dette spennende kokkekurset.
Redaksjonen
02 Mars 2006 - 16:17

Espen Vesterdal Larsen er til daglig kokk ved Gastronomisk Institutt, og har lang bakgrunn fra det norske kokkelandslaget. Han begynte sin karriere som kokk innen det salte, med lærlingeplass på Fossheim hos Arne Brimi. Etter et møte med Lars Lian fant han raskt ut at det var dessertene og sukkeret som interesserte ham mest. Han tok derfor konditorutdannelse på Erichsens konditori i Trondheim etter avlagt fagprøve som kokk.

I 1997 ble hardt arbeid belønnet med førsteplass i NM for konditorkunst, og hans senere deltakelse på kokkelandslaget har videre finslepet hans ekspertise innen det søte. Denne kvelden er det nettopp det søte som står i høysetet, der den beste sjokolade blir til delikat konfekt og deilige desserter. Lær deg kunsten av en av landets aller beste konditorer og forbløff din kjære eller familien til påske med dine kreasjoner.

Vi vil selvfølgelig også fokusere på noen av de beste råvarene for årstiden, og skal - i tillegg til det søte - lage en tre retters meny retter av utsøkt lam og norsk kamchatkakrabbe. Norsk kamchatkakrabbe er for øvrig en delikatesse som også skal benyttes under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or i 2007.

Leve sesongene - leve variasjonene! Når man i tillegg får det hele servert med optimal matching mellom glassets innhold og maten på tallerkenen - da er det få ting som kan overgå slik nytelse!
(klikk på bildet til høyre for å se PDF-presentasjon av Espen Vesterdal Larsen)

Se også vårt portrett av Espen Vesterdal Larsen her:

GI er landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter. Dagens virksomhet spenner vidt fra utvikling til formidling og undervisning.

Denne kvelden skal dere lære om hvordan du best behandler råvarene, oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene.

Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for og nyte det hele sammen med matchende gode viner.

Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.
 
Dette kurset er nå avholdt.

Tid: 16. mars 2006, kl. 17.00 - 23:00
Pris: kroner 1.500 inkl. mva
Sted: Gastronomisk Institutt, Økern Torgvei 30, 0580 Oslo.

OBS: Kun 17 plasser.

Ring GI på 22 72 18 40 eller Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 160306. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 12.03.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her