17. mars i Oslo - Portugals verdensberømte viner

Smak flere hundre unike og verdensberømte viner fra et av verdens mest spennende vinland - Portugal.
Redaksjonen
23 Februar 2010 - 14:59

Portugal er verdenskjent for sin elegante portvin og madeira, men de siste 25 årene har en revolusjon gitt viner i verdensklasse fra områder som Vinho Verde, Dão, Sétubal, Douro, Bairrada med flere.
 
Denne kvelden får du oppleve portugisisk vinmakerkunst i verdensklasse, møte noen av Portugals mest berømte vinmakere og smak deres prisbelønte viner.
 
Her blir det fort fullt - meld deg på i dag!
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Smak flere hundre viner
Denne kvelden vil du få lære mer om Portugal som vinland, lære om områdene og de enkelte vinene, samtidig med at du får møte menneskene bak dem.
 
Du vil i løpet av denne kvelden ha muligheten til å kunne smake flere hundre forskjellige viner fra ikke mindre enn 32 vinhus som vil være representert under arrangementet.
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="deltakere">Les mer og se hvilke vinhus du får møte her
 
Se hele katalogen allerede i dag
Når du har muligheten til å smake så mange viner kan det være godt å kunne forberede seg litt på forhånd.
 
Ved å følge lenken nedenfor kan du kan selv se hele katalogen for dette unike arrangementet allerede i dag, og begynne å planlegge hvem du vil snakke med og hvilke viner du vil smake.
 
Ta med deg venner og kollegaer og bli med oss på en fabelaktig reise inn i Portugals vinverden.
 
Arrangementet er et samarbeid mellom ViniPortugal og Apéritif. è Meld deg på her (klikk)
 
Kurset er nå avholdt.
 

Tid: 17. mars 2010 kl. 19.30 - 21.30
Pris: kroner 250,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 07.03.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

En smak av Portugal i en flaske
ViniPortugal og Apéritif har gleden av å kunne invitere deg til en unik smaking av portugisisk vin.
 
Møt noen av Portugals beste produsenter og smak deres internasjonalt ettertraktede og prisbelønte viner. Følgende vinhus er representert under denne smakingen:
 
• Adega Cartuxa - Fundação Eugénio de Almeida
• Aliança - Vinhos de Portugal S.A.
• Aveleda S.A.
• Bacalhôa Vinhos de Portugal, SA
• Casa Santos Lima
• Caves Messias
• CAARelvas
• Dão Sul - Sociedade Vitivinicola, SA
• DFJ Vinhos e Quinta do Crasto
• Douro Family Estates
• ENOPORT - Exportação de Bebidas, SA
• Granacer - Administraçao de Bens SA
• Herdade da Malhadinha Nova
• Herdade dos Grous
• João Portugal Ramos
• José Maria da Fonseca Vinhos S.A.
• José Viseu Carvalho & Filhos Lda
• Madeira Wine Company S.A.
• Quinta da Alorna Vinhos Lda
• Quinta da Rosa Vinhos SA
• Quinta do Crasto
• Quinta do Noval
• Quinta do Zimbro -Vinhos, Lda
• Quinta dos Cozinheiros - Sociedade Agricola, Lda
• Quinta Nova Nª Sª Carmo
• Ramos Pinto
• Real Companhia Velha
• Saven, S.A.
• Sociedade Agricola da Quinta da Romaneira
• Symington Family Estates, Vinhos Lda.
• Vidigal Wines S.A.
• Vitaca
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Unike druer og viner
De unike druene som dyrkes i Portugal, kombinert med en ny generasjon av unge, ambisiøse vinmakere, sikrer stadig bedre viner. Portugal er landet der kombinasjonen av gamle tradisjoner og innovasjon skaper helt unike viner.
 
Det dyrkes i overkant av 300 druesorter i Portugal som ikke blir finnes noen andre steder i verden. Blant disse finner du touriga nacional, baga, tinta barocca, tinto cão, jaen, castelão, alvarinho, arinto og trincadeira, for å nevne noen få.
 
Det har blitt dyrket vindruer og lagd vin i Portugal siden fønikernes tid ca 600 år f.Kr. Etter innlemmelsen av Portugal i EU i 1986, og den påfølgende innføringen av et appellasjonsystem, har man sett en revolusjonerende kvalitetsøkning på vinene, og Portugal regnes i dag som et av verdens viktigste vinproduserende land.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her