19. september 2011 i Oslo - Smak Riojas superviner

Opplev spansk lidenskap på sitt beste i det vi smaker de beste vinene fra en av Riojas superstjerner. Du får til og med smake sjeldne årganger tilbake til 1978!

Rioja - bare navnet får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss!
 
Midt i kjerneområdet for Riojas grand cru-landsbyer, finner vi hovedsetet Haro. Her blant de ypperste bodegaene i Rioja Alta ligger hovedsetet til et av Spanias beste vinhus - Muga
 
Bli med Jesus Viguera og smak ti viner i verdensklasse.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Riojas indrefilet
Bodegas Muga sine vinmarker er blant de aller beste parsellene i Rioja Alta, og det som hentes inn fra andre vinbønder kommer primært fra eldre planter. Mugas egne vinmarker har en gjennomsnittsalder på ca 30 år gamle vinstokker.
 
Vinmarkene ligger i ekstreme klimatiske forhold med riktig helling og så høyt som mulig, og sammen med utelukkende håndplukking, sikrer det druer av topp kvalitet.
 
I innhøstningsperioden finner du hele familien i vinmarkene hvor de følger nøye med på druenes utvikling av syre og sødme for å kunne høste på optimalt tidspunkt.
 
 
Lagringsviner av ypperste klasse
Muga benytter seg av eikefat til så vel vinmakingen som modningen av vinene, noe som lager ekstremt gode lagringsviner. Huset er kjent for sin urokkelige kvalitet, og deres toppvin Muga Prado Enea Gran Reserva lages kun i år der vinhøsten er optimal.
 
Vinene får modne på fat i minst ett år før de tappes på flaske for videre lagring. Nytenkning blandet med bruk av tradisjonelle metoder, nøye blanding av druetyper og bruk av forskjellige typer eikefat, har tatt Muga med til Riojas stjernehimmel.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Ti viner i verdensklasse tilbake til 1978
Denne kvelden er det Jesus Viguera fra Bodegas Muga som besøker oss. Han vil lære deg mer om Rioja som område, hva som gjør Rioja så spesielt, forskjellen mellom de enkelte vinhusene og ta oss med på en utrolig spennende smaking av ti viner i ypperste klasse.
 
Viguera har valgt ut tre helt spesielle årganger fra Mugas rikholdige kjellere for å vise hvilket potensial som finnes i riojavin av ypperste klasse og hvordan den utvikler seg over tid. Du får blant annet smake ikoniske vin Aró, sammen med to årganger av den elegante Torre Muga og de sjeldne 1994- og 1978-årgangene av deres Prado Enea Gran Reserva.
 
Gå ikke glipp av en lidenskapelig kveld med noen av Spanias beste viner - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
 
• Torre Muga Reserva 1994, ca pris kr 799.- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
• Muga Prado Enea Gran Reserva 1994, ca pris kr 900,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Muga Prado Enea Gran Reserva 1978, ca pris kr 1100,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
• Muga Aró 2006, ca pris kr 900,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene.

• Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 19. september 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 11.09.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Kommende kurs

Til toppen