21. januar 2003 - Smak supre viner fra Bordeaux

Vi gjentar suksessen fra i høst. Vi serverer åtte viner som garantert vil fortelle deg hvorfor Bordeaux i generasjoner har fengslet vinelskere hele verden over. Denne gangen er det et utvalg spennende viner fra produsent og négociant Dourthe Frères som skal smakes.

Det er igjen Apéritifs egen vinsmaker Remi Madsen, kjellermester på Hotel Continental, som med sin usedvanlig store innsikt om Bordeauxs viner skal lose deg gjennom en spennende historie og sørge for at du, enten du kjenner området fra tidligere eller gjerne vil bli kjent med det, får en opplevelse av de sjeldne.

I 1840 startet Pierre Dourthe i det små med salg av vin til restauranter. Siden den gang har négocianten Dourthe vokst kontinuerlig, og firmaet er nå, med en omsetning på 1 milliard i 1999 fordelt på 32 millioner flasker, aller størst i Bordeaux og markedsfører viner fra både egne samt andre små og store slott.

I Dourthes portefølje finnes mange interessante eiendommer. Dourthe har fem egne slott. For samtlige er den verdenskjente Michel Rolland konsulent for de røde vinene. I tillegg selger de eksklusivt for 70 andre slott, og ikke minst, også de mest eksklusive i et flertall årganger.

Smakingen er avholdt

Le Cardinal
Dourthe Frères som ble etablert i 1904, kjøpte senere opp en annen négociant, Edouard Kressman & Cie, som hadde spesialisert seg på formidling av Grand Cru Classé-viner. I 1966 endret Dourthe firmanavnet til CVBG (Compagnie des Vin de Bordeaux et de la Gironde). Senere kom to andre négocianter, Gaston samt Maison Delor & Cie, inn og derved tilførte nye produkter. Delor bidro med Le Cardinal, som i tillegg til Kressmann Monopole er gode og rimelig prisede gjengangere i det norske utvalget.

Mykheten vi finner i Le Cardinal skyldes andelen på 65 prosent merlot i tillegg til resterende 35 prosent cabernet sauvignon. Dens hvite parhest i Norge, Cristal d'Or er et godt eksempel på husets satsing på mer aromatiske viner. Innholdet av sémillon er her hele 80 prosent.

Lagringsdyktige viner
Numéro 1 er en nyere satsning, der vinene er sammensatt av druer fra flere områder. Spesielt kvaliteten på fatlagringen av den røde er det fokusert mye på her, som også har samme druesammensetning som Le Cardinal. Den hvite består av 80 prosent sauvignon og 20 prosent sémillon. Serien har etter lanseringen fått uvanlig god mottakelse av vinpressen.

Château La Garde ligger i Grand Cru Classé-området i Pessac-Léognan. Slottet ble kjøpt i 1990 og har ikke klassifisert status grunnet ved at den tidligere eier kun fikk melde opp tre slott til klassifiseringen av Graves. La Garde ble derfor ikke med, men kvaliteten er likevel høyt anerkjent i hele markedet. Vinmarkene er på 55 ha, hvorav 50 av disse er beplantet med 60 prosent Cabernet Sauvignon og 40 prosent merlot. Rødvinen kjennetegnes av en intens og fyldig frukt, rik men myk tanninstruktur. Meget lagringsdyktig og av åpenbar Cru Classé-kvalitet.

Smakingen er avholdt

Tid: 21. januar kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 210103 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 16.01.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen