24. september i Oslo - Utsøkt mat og vin på Klosteret

En fabelaktig femretters meny til prisbelønte, utsøkte viner fra Schloss Vollrads er hva som venter deg. Vi får til alt overmål smake tre forskjellige årganger av én og samme vin!
Redaksjonen
31 August 2005 - 10:43

Denne kvelden bør ingen vinelskere gå glipp av! Kjøkkensjef Daniel Karlsson har satt opp en fantastisk femretters meny for å matche mat og vin slik at vi skal få en optimal opplevelse denne kvelden. Vi får også en unik mulighet til å kunne smake tre forskjellige årganger av samme vin - og du vil garantert oppdage hvor stor betydning lagring har for vinenes karakter og hvordan årganger forandrer seg.

Kvelden er viet en av Tysklands kanskje mest prestisjetunge produsenter, Schloss Vollrads. Joachim Binz, eksportsjef hos Schloss Vollrads, vil geleide oss gjennom de flotte vinene. Binz er i tillegg et aktivt medlem av styret i German Wine Exporters Federation og innehar styreverv i det tyske vininstituttet.

MENY
Schloss Vollrads
Winemakers Dinner
Klosteret Restaurant
24. september 2005
*
Pikant krabbevårrull med riesling- og krondill beurre blanc
Schloss Vollrads QbA Trocken 2004
**
Torsk melba på brandade med trøffel og bacon
Schloss Vollrads Kabinett Trocken, Magnum 1997
***
Grøstad-gris med foie gras og steinsopp, rieslingkrem
Schloss Vollrads Erstes Gewächs 2001
Schloss Vollrads Erstes Gewächs 2002
Schloss Vollrads Erstes Gewächs 2003
****
Vellagret ost
Schloss Vollrads Spätlese Halbtrocken 1990
*
Posjerte aprikoser med hjemmelaget yoghurt- og aprikosis
Schloss Vollrads Riesling Auslese 2003
*

Dette er vinene vi får smake:
1997 Schloss Vollrads Kabinett trocken, Magnum
(ikke tilgjengelig i Norge - anslått pris kr. 325)
2001 Schloss Vollrads Erstes Gewächs
(ikke tilgjengelig i Norge - anslått pris kr. 289)
2002 Schloss Vollrads Erstes Gewächs
(lanseres høsten 2005 - antatt pris kr. 289)
2003 Schloss Vollrads Erstes Gewächs
(ikke tilgjengelig i Norge - anslått pris kr. 289)
2003 Schloss Vollrads Riesling Auslese (50 cl.)
(ikke tilgjengelig i Norge - anslått pris kr. 330)
 

Dette arrangementet er nå avholdt.

Tid: 24. september 2005 kl. 19.00 (til ca. 23.00)
Pris: kroner 875 inkl. mva
Sted: Restaurant Klosteret, Fredensborgveien 13, 0177 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240905. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.09.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Schloss Vollrads
Rheingau etablerte seg tidlig som Tysklands ledende kvalitetsdistrikt. Med nesten 800 års historie med vinmaking, er Schloss Vollrads en av de eldste vingårdene, ikke bare i Tyskland, men sannsynligvis i hele verden. Så tidlig som i 1211 har man dokumentert salg av vin fra vingården, og viner herifra var en ettertraktet vare. Den gang som i dag, ble vinrankene dyrket i sørhellingen ned mot Rhinen med det majestetiske Schloss Vollrads som vokter over markene.
 
I dag er lange tradisjoner kombinert med det mest moderne tekniske utstyr. Innhøstningen skjer sent og selektivt for hånd. Plassert i hjertet av Rheingauregionen, er de 75 hektarene plantet kun med rieslingdruer. De vier hele sin oppmerksomhet til produksjon av rieslingviner, og deres vinmaker gjør sitt ytterste for å kunne bevare denne nydelige druens særegne aroma, syre og mineralske karakter. Dette fokuset sammen med deres lidenskap for harmoni mellom mat og vin, har resultert i viner som passer fortreffelig til mat. 1999-årgangen var spesielt bemerkelseverdig, for første gang i områdets lange historie, ble alle kvalitetsnivåene - fra Qba til Trockenbeerenauslese og Eiswein- produsert.
 
Schloss Vollrads har vunnet anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt med sine viner - deriblant to av vinene vi får smake denne kvelden. Deres Schloss Vollrads Erstes Gewächs 2002, vant prisen for  "Best white wine old World" i Japan Wine Challange 2005, og Schloss Vollrads Auslese 2003, som fikk gullmedalje i Decanter Wold Wine Award 2005.
Bli med og lær mer om Schloss Vollrads, deres historie og vinmakerkunst!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her