25. januar i Oslo - Châteauneuf-du-Pape og Rhône i stjerneklasse

Møt en av Châteauneuf-du-Papes superstjerner og lær mer om det legendariske vinområdet i det vi smaker en rekke elegante viner i flere årganger.

Langs Rhône-elven finner vi noen av Frankrikes aller eldste vinmarker som kan spore sin historie tilbake til romernes inntog i begynnelsen av vår tidsregning.
 
Her finner vi noen av verdens aller mest berømte vinområder og en av de virkelige stjernene er Châteauneuf-du-Pape.
 
Bli med på en supersmaking av viner i verdensklasse
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Unik blanding
Châteauneuf-du-Pape henter sitt navn fra pavens gamle sommerslott som ligger i området, og er i dag kjent for sine flotte og konsentrerte viner med en blanding av opptil 13 forskjellige druesorter.
 
Det er i selve hjertet av området vi finner Domaine du Pégau og deres karismatiske vinmaker Laurence Féraud.
Selv om familien Féraud har dyrket marken og laget vin siden slutten av 1600-tallet, var det ikke før i 1987 at Domaine du Pégau så dagens lys.
 
Tradisjonelt håndverk
Familien Féraud med Laurence og hennes far Paul i spissen, bestemte seg for å dra nytte av deres samlede talent og ekspertise, og begynne å lage enestående viner selv i stedet for å selge druene sine til andre vinmakere.
 
Huset er kjent for sin ultra-tradisjonelle stil på vinene hvor druene kommer fra vinstokker som er 50-70 år gamle. Dette gir viner med masse personlighet, konsentrasjon og karakter.
 
Huset er også kjent for sine supercuvéer som Da Capo og Cuvée Laurence, som i likhet med deres andre viner gjennomgår den samme nitidige kvalitetssjekken fra Laurence for å sikre den eksepsjonelle høye kvaliteten.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Celebert besøk og spennende smaking
Vi får besøk av ingen ringere enn Laurence Féraud selv denne kvelden, som vil fortelle deg mer om Rhône, Châteauneuf-du-Pape, og ikke minst ta deg gjennom en smaking av enestående viner.
 
Du får selv smake ikke mindre enn ti viner i verdensklasse i løpet av kurset, deriblant de spennende vinene hun lager i samarbeid med en annen av Rhônes superstjerner, André Brunel.
 
Her får du selv kjenne hvordan vinene utvikler seg gjennom lagring i det vi smaker to årganger av deres felles Châteauneuf-du-Pape tilbake til 2000-årgangen.
 
Vi avslutter ikke mindre elegant i det vi smaker to årganger av hennes Cuvée Reservée og hennes egen meget eksklusive Cuvée Laurence.
 
Kurset vil holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Plan Pégau 2007 (48427) - 2007 årgang
• Châteuneuf Du Pape Féraud-Brunel 2000, ca pris kr 400.- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Domaine Pegau Cuvée Reservée 2007, ca pris kr 439.90 (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 25. januar 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 17.01.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Kommende kurs

Til toppen