26. juli - 2. august i Portugal: Bar- og baristakurs

I samarbeid med Leirskole for voksne arrangeres det i sommer bar- og baristakurs i Portugal med Jesper Lind. En fin anledning til å treffe likesinnede samt nyte vellaget kaffe fra en av Norges for tiden mest innovative barpersonligheter.
Redaksjonen
26 Mai 2003 - 17:32

Sommerleirskole for voksne i Portugal 26. juli til 2. august
Velkommen til Albergaria Pedra d'Ouro! Vi har funnet et sjarmerende lite strandhotell som ligger rett på Atlanterhavskysten, kun halvannen time fra Lisboa! Her ligger alt til rette for god leirskolestemning, inspirasjon og store tanker. Portugal, med nydelige sandstrender, vennlige mennesker, portvin, deilig temperatur. Disse ukene arrangerer vi bar- og baristakurs for urbane livsnytere! Nettene er varme, Atlanterhavet bruser i det fjerne.

BAR OG BARISTA
Hva er egentlig forskjellen på cafe au lait og cafe latte? Hvordan skal en Long Island egentlig smake? Og hvilke drinker passer egentlig til hvilke anledninger? Dette er kurset for deg som ønsker å lære hvordan en god drink lages, hvordan en cafe egentlig skal nytes - kort sagt -kurset for den urbane livsnyter!

Kurset ledes av bareier Jesper Lind som står bak Cafe Con Bar, Fru Hagen, Rust og Bistro Brocante

Jesper er kvalitetsbevisst og opptatt av stilrenhet. Han vil ta deg med på en reise gjennom basic brennevinskunnskap, drinktilbredelse med fokus på råvarene, ekskursjon til Porto for Portvinssmaking, samt gi en basis innføring i barista!

Jesper figurer som dommer i flere barkonkurranser og sitter i flere ekspertpanel for smaksbedømming.

Gled deg til et spennende kurs, hvor evnen til livsnytelse settes høyt!

Kurset er nå avholdt

FAKTA OM ARRANGEMENTET
Stedet er et nydelig strandhotell, hvor du kan spasere rett fra hotellet og ut i Atlanterhavet! Stedet holder høy standard, men du må regne med å dele rom og bad med noen. Du blir innkvartert i rom som inneholder bad, soverom med enkle og doble senger.

Det er ellers fellesarealer, trimrom, spa, egen bar, konferanserom og svømmebasseng - og vi har hele stedet for oss selv! Du får servert frokost, og ellers er det egen restaurant eller flere lokale muligheter for lunch og middag.

Pedra d'Ouro ligger ca. 13 mil nord for Lisboa, vakkert beliggende på stranden. Det er kort vei til nærmeste landsby, med de fleste faciliteter. Nærmeste større by er Leiria. Gå inn på linken til hotellet og se de fantastiske bildene!

Dette er leirskole for voksne. Vi tilrettelegger en spennende ramme, men du må selv aktivt være med på å utforme både aktivitetene og miljøet. Målet er å skape en unik sommeropplevelse for deg - den beste ferien du har hatt noensinne! Dagen begynner med frokost, og deretter er det i 3-4 timer med kurs. Ettermiddagen er fri, og om kvelden leker du med nye og gamle venner, enten på egenhånd eller at vi slår oss sammen for felles aktiviteter eller middag i hagen.

Vi anbefaler de fleste om å gå sammen om leiebiler både for tilreise og ekskursjoner! Du vil få tilgang til alle dine medreisendes emailer slik at man kan samorganisere dette!

Prisen er 5690,- og inkluderer overnatting, frokost, kurs og foredragsholdere, kursmateriale, og leirskolepakken. Depositum på kr 1500 betales senest én uke etter påmelding. Dette beløpet er en bindende andel av den totale betalingen. Dette beløpet fås ikke tilbake dersom du avbestiller senere, da beløpet allerede er overført til stedet du skal være på. Resten av beløpet forfaller til betaling 4 uker før kursstart. Innen den dato kan du melde deg av, men får da ikke igjen depositumet.

Gled deg til en strålende sommerferie!
Kurset er nå avholdt

Når: 26. juli - 2. august 2003
Pris: 5690,-
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her