27. mars i Stavanger - Møt en ekte Master of Wine

Nå er det Stavanger som får storfint vinbesøk. Frank Smulders som bærer nettopp den i vinverdenen aller gjeveste tittel, Master of Wine, kommer til Norge i slutten av mars og holder en unik smaking for vestlendingene. Dette blir en spennende oppvisning i
Redaksjonen
14 Mars 2003 - 10:04

Tema for smakingen er tradisjonell spansk mot det innovative og helt nye og moderne innen spansk vinproduksjon.

Det er viner fra den spanske storprodusenten Bodegas y Bebidas vi skal smake denne kvelden. Både tradisjonelle viner fra Rioja men også nye og spennende viner, laget med svært stor grad av ny tankegang og dedikert vinmakerkunst, er hva de satser på i dag.

Seminaret er nå avholdt

Dette er hva du får smake:
Opprinnelse: D.O. Navarra
Druetyper: 80% Tempranillo, 10% Cabernet og 10% Graciano
Lagring: 1 år på amerikanske eikefat. Deretter 1 år på flaske
Vinifikasjon: Druene sorteres og presses,overføres til ståltanker hvor vinen gjæres ved 26-28 grader. Videre gjennomgår vinen malolaktisk gjæring. Etter filtrering legges vinen over på amerikanske eikefat for videre modning

Opprinnelse: D.O. Navarra
Druetyper: 70% Tempranillo, 30% Cabernet
Lagring: 2 år på amerikanske eikefat. Deretter 1 år på flaske.
Vinifikasjon: Druene sorteres og presses, overføres til ståltanker hvor vinen gjæres ved 26-28 grader. Videre gjennomgår vinen malolaktisk gjæring. Etter filtrering legges vinen over på amerikanske eikefat for videre modning

Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo
Lagring: Vinen er lagret i 1 år på amerikanske eikefat og 6 mnd på flaske før den slippes på markedet
Vinifikasjon: Etter innhøsting, presses druene forsiktig og legges i gjæringstankene

Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: 70% Tempranillo, 20% Graciano, 10% Mazuelo
Lagring: Vinen er lagret 2 år på eikefat og 1 år i flaske før den slippes på markedet.
Vinifikasjon: Klassisk Rioja-vin. Gjæring ved 28ºC. 15 dagers skallmaserasjon og kontinuerlig overpumping gir en fruktig vin med dyp farge og flott struktur

Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: Tempranillo, Graciano and Mazuelo
Lagring: Vinen lagres i 2 år på amerikanske eikefat. (dekanteres hver 6 måned) Videre lagres vinen på flaske i 3 år før den selges
Vinifikasjon: Etter innhøsting blir druene sortert og forsiktig presset. Gjæringsprosessen blir nøye kontrollert ved kontinuerlig overpumping og nedkjøling. Ca 20 dagers skallmaserasjon. Denne gjæringsmetoden gjør at vi oppnår en robust, kraftig vin som overføres til eikefat.

w Quinta de Tarsus 1999 (41649) (nyhet mars 2003)
Opprinnelse: D.O. Ribera del Duero
Druetyper: Tinta del País (Tempranillo) og Cabernet Sauvignon
Lagring: 12 mnd i 1/3 franske fat og 2/3 amerikanske fat.

w Tarsus 1999 (41648) (nyhet mars 2003)
Opprinnelse: D.O. Ribera del Duero
Druetyper: Tinta del País (Tempranillo) og Cabernet Sauvignon
Lagring: Lagret 16 mnd på nye og for det meste franske eikefat

w Ysios Reserva 2000 (41647) (nyhet mars 2003)
Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: Tempranillo
Lagring: 16 mnd i 50% franske fat og 50% amerikanske fat

De tre siste vinene er nyheter på polet og inngår i serien Iverus ars Viunum, som er Bodegas y Bebidas storsatsing på viner av høy klasse. Disse vinene lages kun av druer fra utvalgte vinmarker, og disserensiert vivifikasjon foretas for hver parsell ved hjelp av de mest moderne teknikker.

Seminaret er nå avholdt

Tid: 27. mars kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Rainbow Hotel Maritim, Kongsgaten 32, 4001 Stavanger.

Ring hotellet på 51 85 05 00 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med ST-270303. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.03.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her