4. oktober i Oslo - Smak fantastiske viner og portviner (BI)

I den naturskjønne Douro-dalen lages noen av Portugals, og verdens, beste viner. Bli med og smak viner i toppklasse med en superstjerne til en fordelaktig pris.

Douro-dalen er nærmest mytisk innen portugisisk vinmakerkunst, ikke bare for sine herlige portviner, men her lages også noen av verdens aller beste bordviner.
 
Bli kjent med dette spennende området i det vi smaker åtte elegante viner og portviner sammen med en av Douros superstjerner, Miguel Roquette.
 
Som student ved BI gir vi deg muligheten til å delta på denne vinsmakingen til en fordelaktig pris
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Verdens beste
Denne kvelden får vi besøk av eieren av det som regnes av mange som et av de beste vinhusene i Douro, selveste Miguel Roquette.
 
Han vil lære deg mer om et av de mest spektakulære vinområder i verden, mens vi smaker noen av de beste vinene Portugal kan fremvise.
 
Douro er kjent for sin store variasjon i vinstiler, og denne kvelden får du smake åtte elegante viner og portviner. 
 
Deriblant serverer vi den sjeldne hvitvinen Crasto Douro White, og deres ikoniske enkeltvinmarksvin Vinha Maria Teresa 2007 hvor vinstokkene har en gjennomsnittsalder på mer enn 90 år!
 
Vi kan ikke avslutte kvelden uten å smake det Douro kanskje er mest kjent for, og serverer deg selvfølgelig to elegante portviner.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Verdens eldste og beste
Da Douro ble klassifisert som et eget vinområde i 1756 som det første i verden, hadde Quinta do Crasto allerede mer enn 150 års erfaring fra vinmakerkunsten.
 
Den spektakulære eiendommen kneiser på en høyde med utsikt utover hele dalen og vinmarkene, hvor det lå et romersk fort som huset har sitt navn fra.
 
I dag regnes vingården som blant Portugals aller beste, med hele 70 av deres totalt 130 hektar vinmarker med høyeste kvalitetsklassifisering, og en stor grad av eldre vinstokker, hvorav noen er mer enn 100 år gamle.
 
Deres viner har fått internasjonal anerkjennelse, hvor deres 1994 årgang blant annet ble kåret til "Wine of the year".
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Crasto"> Les mer om Quinta do Crasto her
 
Gå ikke glipp av denne enestående vinsmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Hvitvin:
• Crasto Douro White 2009, ca pris kr 200,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
Rødvin:
• Crasto Superior 2007, ca pris kr 220,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
Portvin:

è Meld deg på her (BI)(klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 4. oktober 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 225,- pr. person (spesialpris - vanlig pris kr 445,-)
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 26.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Portugals beste vinområde
Douro-dalen er et av de mest naturskjønne områdene i Portugal, og er kanskjemest kjent for sin portvin.
 
Det lages dog ikke bare portvin her, men også mye flott vin kommer fra dette området, noe vi har fått øynene opp for i de senere år.
 
I dag regnes regionen som en av de mest spennende vinområdene i hele Portugal, og Quinta do Crasto er anerkjent som en av de aller beste vingårdene i Douro.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Tradisjonsrikt område med spesiell vin
Tradisjonelle, røde Douroviner er alltid spennende, og forholdsvis uortodokse i forhold til hvordan vinprodusentene jobber i dag.
 
Sammensetningen hos Quinta do Crasto består av 25-30 forskjellige druesorter fra 60 år gamle parseller, hvor det ikke gjennomføres seleksjon av de forskjellige druene før knusing og fermentasjon finner sted.
 
Druemosten blir til ved tradisjonell fottråkking i store granitttanker ("lagares"), mens selve vinifikasjonen tar i bruk topp moderne teknologi. Fottråkking blir fremdeles benyttet da det er den mest skånsomme måten for uttrekk av druemosten.
 
 
Århundrelang tradisjon
Helt siden 1615 har det blitt laget vin på denne ideelt beliggende vingården på høyre bredd av Douro-elven, og i dag har de 130 hektar av de beste vinmarkene i området.
 
Kunsten å lage vin hadde allerede blitt perfeksjonert av Quinta do Crastos vinmakere mer enn 100 år før Douro ble verdens første klassifiserte vinområde i 1756.
 
Eiendommen har siden tidlig på 1900-tallet vært i familien Roquettes eie, og siden 1981 har Jorge og Leonor Roquette sammen med sine sønner Miguel og Tomás tatt over driften. De har fokusert på høykvalitetsviner og portviner, noe som har sikret huset posisjon blant de aller beste quintaene i Portugal.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Foto: Quinta do Crasto
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen