42 spisesteder stengt i Oslo

I en stor fellesaksjon som har pågått siden april i år, er 42 spisesteder stengt i Hausmannskvartalet, Nedre Grünerløkka og i Grønlandsområdet.
Redaksjonen
03 Desember 2009 - 17:53

34 av disse 42 stengningene ble foretatt av Mattilsynet. Det var generelt dårlige hygieniske forhold, smuglerkjøtt og fire spisesteder som var infisert av kakerlakker som førte til Mattilsynets stengninger.

De stengte spisestedene hadde til dels grove hygieniske mangler ved renhold, vedlikehold, orden og skadedyrsikring. Tre av spisestedene hadde vært stengt på grunn av helsefare tidligere, og ble denne gangen ilagt tre måneders virksomhetskarantene. Alle er nå åpnet igjen opplyser Mattilsynet på sitt nettsted.

- Forholdene har bedret seg betraktelig, både hos disse tre, og hos flere av de andre vi stengte. Men det er fremdeles mange steder som har problemer med å få på plass hygieniske rutiner for å håndtere mat, forteller Gry Marianne Holmbakken, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor i Oslo.

Ikke representative
Holmbakken påpeker imidlertid at dette tilsynet var basert på bekymringsmeldinger og tidligere tilsynserfaring med virksomhetene.

- De stedene vi har vært på i denne omgang er derfor ikke representative for Oslos serveringssteder. Du kan fremdeles spise trygt på restauranter i Oslo, sier hun.
- Det som er mest skremmende er den manglende kunnskapen om hva som er trygg mat og god hygiene. Et eksempel på dette er at det blir laget mat mens lokalet er infisert av kakerlakker, forteller Holmbakken. Hun understreker at det blir gjort fortløpende oppfølgingstilsyn av disse stedene og at de, om nødvendig, vil bli stengt igjen.

Samarbeidsprosjekt
I alt har 69 spisesteder hatt besøk av politi, tollvesen, brannvesen, skatteetaten og NAV. Det ble funnet grove brudd på samtlige etaters regelverk. Se politiets nettsider for mer informasjon.

Gårdeierne i området setter stor pris på at kontrolletatene rydder opp, forteller Bjørn Vandvik i Politiet.
12 spisesteder ble stengt av Brannvesenet på grunn av dårlig brannsikkerhet. Noen av disse stedene ble også stengt av mathygieniske grunner.

Disse ble stengt av Mattilsynet:

Kontrolldato

Sted/klubb

Serveringsadresse

17.04.2009

Azadi (ungdomsklubb)

Osterhaus' gt. 9

20.04.2009

Farehzadd restaurant

Møllergata 38

19.05.2009

Orkidé kafe og pub

Chr. Krohgs gt. 34

19.05.2009

Sahan restaurant og kafe

Hausmanns gate 6

27.05.2009

Club Diam (ungdomsklubb)

Torggata 32

03.06.2009

Kurdisk klubb

Grønlandsleiret 5

03.06.2009

L'Oasis Mazze

Trondheimsveien 14 A

09.06.2009

Metin Senter

Storgata 24

17.06.2009

Zagros Senter

Storgata 27

25.06.2009

Kamara

Motzfeldts gate 5

30.06.2009

Malbandi Chwar Chira

Calmeyers gate 11

30.06.2009

Global Treffeklubb

Calmeyers gate 9

08.07.2009

Curry & Karma

Markveien 50

08.07.2009

Marhaba Montebello Café

Trondheimsveien 16 A

11.08.2009

Somalisk (ungdomsklubb)

Platous gate 9

11.08.2009

Grønland Grill og Pizza

Grønlandsleiret 14

20.08.2009

Gazino/Al Shaeb klubb

Breigata 19

20.08.2009

Lille Brugata Kebab

Brugata 10

20.08.2009

Somalisk (ungdomsklubb)

Hausmanns gate 31

25.08.2009

Newos restaurant

Oslogate 18

25.08.2009

Balkan fritidsklubb

Urtegata 20 C

25.08.2009

Cetin fritidsklubb

Motzfeldt's gate 18

01.09.2009

Copy & Co

Skippergata 25 A

01.09.2009

Albansk Familiekulturforening

Grønlandsleiret 73

16.09.2009

Dalat café

Torggata 27

01.10.2009

Donia Senter

Osterhaus' gt. 7 B

01.10.2009

Safari Club

Calmeyers gate 9

01.10.2009

Malbandi Chewar Chira

Calmeyers gate 11

06.10.2009

Uregistrert somalisk restaurant

Trondheimsveien 12

14.10.2009

Grytelokket

Storgata 39

28.10.2009

Cafe Fontes

Olaf Ryes plass 10

28.10.2009

Metin Senter

Storgata 24

05.11.2009

Charlies kebab

Vogtsgt. 40

05.11.2009

Awari pizza

Helgesens gate 72

05.11.2009

Onkod fritidsklubb

Motzfeldts gate 12

11.11.2009

Somalisk velferdsforening

Hausmanns gate 31

11.11.2009

Eritreisk klubb

Hausmanns gate 31

20.11.2009

Bilbos bar og cafe

Jernbanetorget 5

20.11.2009

Somalisk klubb

Grønland 5

24.11.2009

Safari club

Calmeyers gate 9

24.11.2009

Saigon Lille kafe

Møllergata 32 c

24.11.2009

Tandoori Hut

Maridalsveien 154 A

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her