70 kan miste jobben etter taxfree-konkurs

SKEDSMOKORSET (RB): Nordens største taxfree-distributør Erling Qvale AS på Skedsmokorset er konkurs. Mer enn 70 sjokkerte ansatte kan miste jobben.

Selskapet som har en anslått gjeld på 170 millioner kroner leverte selv oppbudsbegjæringen til Nedre Romerike skifterett sent i går ettermiddag.
- Vi har også begjært gjeldsforhandlinger i EQ Domestics - et annet selskap i Qvale-gruppen, opplyser eier Kristian Qvale til Romerikes Blad. Selskapene har til sammen vel 70 ansatte. De fikk alle sjokkbeskjeden i går formiddag.

Nordens største
· Erling Qvale AS med 57 ansatte er Nordens desidert største taxfree-distributør og har hatt opptil 90 prosent av det nordiske taxfree-salget.
· EQ Domestics har levert fortollede varer innenlands til Vinmonopolet. Framtida til det tredje selskapet i Qvale-gruppen er også høyst usikkert. Quantum selger sprit og vin til hoteller og restauranter i Norge.
· Store kostnader i forbindelse med flytting og etablering av gigantlageret i Brånåsdalen og veldig rask vekst, hevdes å være noe av bakgrunnen for at taxfree-distributøren i går måtte ta den tunge veien til skifteretten.

Helt slutt
Nå er det helt slutt for taxfree-distributøren, mens polleverandøren har gått inn i gjeldsforhandlinger med sine kreditorer.
- Dette betyr at de ansatte må sies opp. Om det er mulig å få til videre drift i disse lokalene må vi vente og se, sier Kristian Qvale. - Selskapet har leveringskontrakter som bør oppfylles. Men utover å selge ut varelageret er det ikke aktuelt å drive videre, sier bostyrer Leif Petter Madsen. Selskapets aktiva ble i Skifteretten anslått til 128 millioner kroner.

Les mer her: Romerikes Blad og her: Romerikes Blad

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen