9. februar i Oslo - Elegant Grand Cru champagnesmaking

De aller beste vinmarkene i Champagne lager vin med utrolig eleganse. Lær mer om, og smak, champagne i toppklasse.
Redaksjonen
15 Desember 2008 - 23:00

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
I alt finnes det 324 vinproduserende områder (cru) i Champagne, men bare 17 av disse har den kvaliteten og raffinementet som skal til for å klassifiseres som Grand Cru.
 
Lær mer om Champagne og smak seks elegante Grand Cru-champagner.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Unikt jordsmonn gir unik champagne
Vinområdene i Champagne gis karakterer mellom 80 og 100 %, og for å bli klassifisert somm et Grand Cru område må du ha 100%. I hjertet av Montagne de Reims ligger ett av disse 17 områdene - Mailly.
 
I 1929 ble huset Champagne Mailly Grand Cru etablert, og helt siden begynnelsen har deres mål vært å lage Grand Cru - champagner som gjenspeiler det unike jordsmonnet.
 
Kun det beste
Hos Mailly benyttes kun de to beste druetypene til deres champagner, nemlig Pinot Noir og Chardonnay. Huset bruker kun egne druer og deres 160 hektar med vinmarker er plantet med 75% Pinot Noir og 25% Chardonnay.
 
Med stor respekt for husets stil og karakter, kan kjellermesteren blande opptil ti årganger av de to druetypene fra forskjellige parseller, for å komme frem til den riktige karakteren på vinene.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Unikt område og unike viner
Kun champagne er champagne, og denne kvelden vil du virkelig få oppleve hvorfor dette regnes som verdens beste drikk.
 
Denne kvelden får du blant annet lære mer om Champagne som område, hvordan champagne lages og hva som skiller Grand Cru-vinmarker fra andre klassifiseringer.
 
Til slutt får du selv smake hvor forskjellige vinene innen ett område kan være i det vi smaker elegante champagner.
Unn deg selv og gode venner en helt spesiell opplevelse - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.
 
Tid: 9. februar 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 02.02.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her