Absolut størst

Det totale vodkasalget på Vinmonopolet synker. Likevel opprettholder Absolut salgstallene, og økte markedsandelen til 17,4 prosent i 2001. Totalt solgte Absolut nesten 29.000 liter mer enn hovedkonkurrenten Smirnoff. Dette gjør Absolut til det største vod
Redaksjonen
16 Januar 2002 - 01:00

Absolut solgte totalt 464.872 liter vodka i 2001, viser en fersk statistikk fra Vinmonopolet. Smirnoff gikk tilbake med mer enn 6 prosent og endte på 436.169 liter, noe som gir dem en markedsandel på 16,3 prosent. Koskenkorva gikk tilbake med nesten 8 prosent, og solgte 411.477 liter. Begge de norske vodkamerkene Hammer og Vikingfjord økte i 2001 til henholdsvis 290.530 og 224.177 liter. Det kjente vodkamerket Finlandia gikk tilbake 6 prosent, til 142.687 liter.
 
Salget av brennevin på Vinmonopolet gikk ned med 1 prosent i 2001. Vodkakategorien hadde en nedgang på knapt 5 prosent.
 
Absolut-familien består i dag av fem varianter. Nykommeren Absolut Mandrin, som ble lansert i Norge i begynnelsen av 2000, solgte 21.291 liter i 2001. Fra og med i år er Absolut Mandrin flyttet fra bestillingsutvalget til basisutvalget hos Vinmonopolet.
 
Absolut Vodka ble lansert i Norge i 1983, og Amundsen AS ble ny distributør av Absolut i Norge 1. januar 2002.
 
- Vi er glade for denne fremgangen for Absolut, og ser fram til å styrke merkevaren ytterligere i fremtiden, sier daglig leder Cathrine Amundsen Dahl i Amundsen AS.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her