Advarsel for overskjenking

James Clark Pub & Restaurant i Sandefjord har fått en ny skjenkeadvarsel etter servering til berusede personer.
Redaksjonen
23 Juli 2007 - 15:42

Dersom det skjer et nytt brudd på alkoholloven, vurderer kommunen å inndra skjenkebevillingen.
 
Den første advarselen for overskjenking kom i november i fjor. I slutten av juni avdekket skjenkekontrollen igjen skjenking til åpenbart berusede personer ved uteserveringen.
 
- Det vil være svært viktig for ansvarshavende ved skjenkestedet å påse at beruselsesnivået ikke gir grunnlag for flere negative rapporter, skriver Ingun Rosten Larsen ved helse- og sosialetaten i kommunen i et brev til innehaveren.
 
Småkranglet
Skjenkekontrollørene observerte to personer som virket beruset i slutten av juni.
 
En kar snøvlet, slet med å sitte oppreist og hadde problemer med å tenne en sigarett. Han kranglet med en eldre kar som også var åpenbart beruset.
 
Da kontrollørene fortalte dette til betjeningen ble de to straks fratatt alkoholen.
 
Bekrefter
Restauranteier Raymond Gabrielsen bekrefter at den minst berusede mannen fikk kjøpe to ganger tre øl inne i baren. Han sier servitøren tidligere har fått kritikk etter at hun nektet en syk gjest alkohol, fordi hun trodde han var full. Hun ønsket ikke å gjøre samme feilen igjen.
 
I følge Gabrielsen innrømmer servitøren i ettertid at hun burde vurdert situasjonen mer kritisk, skriver Sandefjords Blad.
 
Sliter med gjester
- Vi sliter litt med "brune gjester" litt tidlig på ettermiddagen etter at en sportsbar oppe i byen stengte, skriver Gabrielsen i sitt svar til kommunen. Han tror imidlertid problemet avtar, ettersom prisene er høyere på James Clark.
Gabrielsen beklager episoden, og han lover at utestedet skal skjerpe rutinene enda mer.
 
- Dersom alkohollovens bestemmelser blir overtrådt igjen, vil kommunen vurdere inndragelse av skjenkebevillingen, sier Ingun Rosten Larsen som svar på Gabrielsens forklaring.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her