Alkoholfritt i stedet for pils

Nordmenn drikker øl fordi det smaker godt, ikke på grunn av rusen.
Redaksjonen
18 Juli 2007 - 18:27

Den lave promillegrensen på veiene har ført til at stadig flere bytter ut pils og lettøl med alkoholfritt øl.
 
- Vi opplever en så stor interesse for alkoholfritt øl, at vi i sommer lanserte et eget sommerøl uten alkohol, sier kulturarbeider Torbjørn Skogvold i Aass Bryggeri.
 
Større vekst
Salgstallene fra den norske Bryggeriforeningen viser også at veksten for alkoholfrie ølvarianter er større enn veksten for vanlig øl.
 
- Etter at promillegrensen for motorførere ble redusert fra 0,5 promille til 0,2, har mange gått over til alkoholfritt øl for å være på den sikre siden, sier Skogvold.
 
Alkoholinnholdet i ølet er så lite at alkoholen ikke binder seg i blodet.
 
Lettøl inneholder gjerne rundt 2,7 prosent alkohol, litt mer enn halvparten av vanlig øl.
 
Viktig smak
- Smak og utvalg er også to viktige stikkord for at flere velger alkoholfritt øl, mener Torbjørn Skogvold.
 
Blindtester har vist at ikke alle kjenner forskjellen på alkoholfritt og alkoholholdig øl.
 
Billig alternativ
Alkoholfritt øl har en lang historie i Norge. Det første, Zero, ble lansert i 1972. Samtidig kom det første lettølet, Brigg.
 
I dag har alle de norske bryggeriene lettøl i sitt sortiment, i tillegg til at det importeres flere varianter fra Tyskland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her