Åpner Bjørk

Kokk og gründer Andreas Spørck står bak to av Bodøs største restaurantsuksesser. I neste måned åpner han Bjørk.

- Dette er blitt en livsstil for meg. Det krever selvfølgelig mer innsats enn normalt, men jeg trives med mye arbeid, sier Andreas Spørck.
 
Hver morgen er han på jobb i syvtiden. Ofte er han ikke hjemme før midnatt. Stort sett dreier livet seg om å gi bodøværingene kulinariske opplevelser.
 
Utvikling
- Drivkraften er ønsket om å få til noe nytt, skape noe som folk verdsetter, og hele tiden evne å utvikle seg. Hvis penger hadde vært drivkraften hadde jeg gjort noe helt annet, sier Spørck til Saltenposten.
 
I dag er han daglig leder og medeier i Svendgårds i Bodø. I tillegg har han sammen med kompanjong Erik Tostrup bygget opp delikatesse-, catering- og kursrestauranten Lyst På. Her er han også daglig leder og medeier.
 
Tre avdelinger
Om drøye 14 dager er restaurant nummer tre klar.
 
I lokalene til gamle Da Carlo bygges det nå et nytt spisested i tre avdelinger. Her blir det restaurant, bar og terrasse. 
 
Det skal serveres retter fra det italienske kjøkken, og i baren er det alle rettigheter.
 
Lekkert konsept
- Vi gleder oss veldig til åpningen av Bjørk. Det blir et utrolig lekkert konsept, et sted der man kan være til alle døgnets tider, enten det er snakk om lunsj, middag, noen drinker og sosialt samvær, eller bare terrassekos med et glass vin, sier Spørck.
 
Billig og bra
All maten skal lages fra bunnen av, og i sedvanlig italiensk stil skal både pizza og alt av bakevarer stekes i vedfyrt ovn. Spesialimportert bjørkeved fra Sverige blir levert hver uke med trailer, og Spørck anslår at restauranten vil svi av 150 kilo bjørk om dagen.
 
- Først og fremst blir dette et uformelt sted der folk skal føle seg velkomne i en avslappet og hyggelig atmosfære. Maten skal være billig og enkel, men det skal selvfølgelig ikke gå på bekostning av kvaliteten, sier Spørck.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen