Åpner for salg fra gårdsbruk

I en alkoholutredning som ble presentert tidligere i år sa man nei, men lot det være en åpning. Nå får spørsmålet om salg av vin fra gårdsbruk støtte av det svenske landbruksdepartementet.

I utgangspunktet mente utrederne at å selge vin fra gårdsbruk ville stride mot Systembolagets detaljmonopol. Samtidig henviste de til at det kunne komme nye regler fra EU. Det skriver www.wownews.se

I en høringsrunde stilte Sprit & Vinleverantörsföreningen seg positive til forslaget om å tillate salg av vin fra gårdsbruk. Nå får også forslaget støtte av det svenske landbruksdepartementet, og det ligger det selvfølgelig mer tyngde i.

Også whisky
 - En av departementets viktigste oppgaver er jo virke for en bedre utvikling av landsbygda i Sverige. Det er helt klart at det finnes en del virksomheter som kan tilvirke slike produkter. Det gjelder selvfølgelig både øl, vin og til og med whisky, sier Harald Svensson, sjefsøkonom i departementet, til Sveriges Radios Ekoredaktion.

Umoderne alkoholpolitikk
Også to riksdagsmenn fra Moderaterna har gitt støtte til direktesalg. I en debattartikkel i det svenske fagbladet Restauratören skriver de blant annet:
- De svenske vingårdene kjemper dessverre mot en umoderne alkoholpolitikk. Alkoholutredningen som ble presentert i vinter har valgt den enkleste veien og kun konsentrert seg om problemene og helt sett bort fra mulighetene.

Avgjøres i høst
Den sittende regjeringen kommer i høst til å legge frem sitt forslag til den nye alkoholloven. Da blir det først klart om det blir direktesalg av egenproduserte alkoholholdige produkter på den svenske landsbygda.

Forsiden akkurat nå

Til toppen