Åpner for salg fra gårdsbruk

I en alkoholutredning som ble presentert tidligere i år sa man nei, men lot det være en åpning. Nå får spørsmålet om salg av vin fra gårdsbruk støtte av det svenske landbruksdepartementet.

I utgangspunktet mente utrederne at å selge vin fra gårdsbruk ville stride mot Systembolagets detaljmonopol. Samtidig henviste de til at det kunne komme nye regler fra EU. Det skriver www.wownews.se

I en høringsrunde stilte Sprit & Vinleverantörsföreningen seg positive til forslaget om å tillate salg av vin fra gårdsbruk. Nå får også forslaget støtte av det svenske landbruksdepartementet, og det ligger det selvfølgelig mer tyngde i.

Også whisky
 - En av departementets viktigste oppgaver er jo virke for en bedre utvikling av landsbygda i Sverige. Det er helt klart at det finnes en del virksomheter som kan tilvirke slike produkter. Det gjelder selvfølgelig både øl, vin og til og med whisky, sier Harald Svensson, sjefsøkonom i departementet, til Sveriges Radios Ekoredaktion.

Umoderne alkoholpolitikk
Også to riksdagsmenn fra Moderaterna har gitt støtte til direktesalg. I en debattartikkel i det svenske fagbladet Restauratören skriver de blant annet:
- De svenske vingårdene kjemper dessverre mot en umoderne alkoholpolitikk. Alkoholutredningen som ble presentert i vinter har valgt den enkleste veien og kun konsentrert seg om problemene og helt sett bort fra mulighetene.

Avgjøres i høst
Den sittende regjeringen kommer i høst til å legge frem sitt forslag til den nye alkoholloven. Da blir det først klart om det blir direktesalg av egenproduserte alkoholholdige produkter på den svenske landsbygda.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen